1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Erol Göka Twitter Hesabında Prof. Ünvanını Kaldırdı

Erol Göka Twitter Hesabında Prof. Ünvanını Kaldırdı

Prof. Dr. Erol GÖKA, Twitter hesabından Profesör Ünvanını kaldırdı. Konuyla ilgili Twitter hesabında paylaşım yapan Göka şu açıklamayı yaptı:

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Yrd. Doç. Ünvanı ile başlayan akademik ünvanların kullanım yerleri ile ilgili tartışmalar çeşitli platformlarda devam ediyor. Bazı ülkelerde Akademisyenler Profesörlük ünvanını sadece görev yaptıkları üniversitelerde kullanıyor. Kitap kapaklarında, TV ekranlarında ve diğer platformlarda Profesörlük ünvanını kullanmayı etik bulmazlar. 

Psikiyatri Hekimi Prof. Dr. Erol GÖKA, Twitter hesabından Profesör Ünvanını kaldırdı. Twitter hesabında konuyla ilgili paylaşım yapan Göka şu açıklamayı yaptı:

"Akademik unvanların nereye yazılması gerektiğiyle ilgili tweetimi gördüğüm lüzum üzerine sildim. Dileyen dilediği yere yazsın, yazdırsın:)) Bence üniversite dışında kullanımı yanlıştır. Kitaplara yazılması ise şık değildir."


 


Takipçiler tarafından da tartışılan paylaşımda, Dr. Tunahan Erdem adlı kullanıcı Twitten altına şöyle bir cevap yazdı: "Bizde dışarıda sosyal ortamlarda bile kullanılır. Yurt dışında ağız alışkanlığı ile birine Dear Profesor demiştim, aldığım cevap Ortadoğulu musun olmuştu."


 

Bu haber toplam 6034 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum