Ergenlik Döneminin Korkutan Şiddet Tablosu

Ergenlik Döneminin Korkutan Şiddet Tablosu
İngiltere’de özellikle ergenlik dönemindeki çocukların anne-babaya yönelik şiddet uygulamasında İngilizler’den sonra ikinci sırada Türkler’in yer aldığı belirtildi.

İngiltere’de çocuğu tarafından fiziki veya sözlü saldırıya uğrayan anne-baba sayısında ciddi bir artış olduğu ifade edildi. Anne-babaya yönelik şiddet  konusunda İngilizler birinci sırada yer alırken Türkler ikinci, Kürtler üçüncü, Rumlar ise dördüncü sırada yer aldılar. Vakaya etki eden faktörlerin en başında ana-babanın birbirinden ayrı yaşaması, aile içi diyalog eksikliği beraberinde lisan yetersizliği nedeniyle çevredeki bireylerle iletişim kurmada yetersiz kalındığına dikkat çekildi.

Oxford Üniversitesi Kriminoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Rachel Condry’nin, Metropolitan Polisi kayıtlarına dayanarak yaptığı bir araştırmaya göre, “İngiltere’de 1.892 aile, çocuklarından şiddet görmüş.” Bu rakamlar sadece polise yansıyanlar, gerçek rakamların daha da yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Rakamların hem kendi içlerinde, hem yıllara göre artış göstermesi karşısında Londra’da Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Enfield bölgesinde kısa adı PAARS olan (Parent Abuse Reconciliation Service) dernek, hizmet binası açılış kokteyli verdi. Çocuklarından şiddet gören anne ve babalara yardımcı olmak amacıyla hizmet veren vakfın yöneticileri ise Türk kökenli Ayşe Adil, Karen Hunter  ve Joe Lettieri.

İSTER BİR KERE İSTER SÜREKLİ YAŞANSIN

İşçi Partisi Milletvekili Andy Love, Muhafazakar Partili Milletvekilleri David Burrowes ve Nick de Bois başta olmak üzere üst düzey protokolün yoğun katılım gösterdiği etkinliğin katılımcıları arasında Turkish Youth of London (TYL) Direktörü Chimen Hussein ve Belediye’nin tüm sosyal servis görevlileri de yer aldı. Konuklara, açık büfe Türk yemek ve içecek ikramı yapıldı.

ERGENLİK DÖNEMİNDE ÇOCUKLAR ŞİDDET UYGULUYOR

Kurumun çalışmalarıyla ilgili yaptığımız söyleşide, gönüllülük esasına dayalı olarak hizmet veren müessesede 16 çalışanın görev yaptığını ifade eden Ayşe Adil, “2 yıldan bu yana belirlemesi belediye, polis, okul ve sosyal servisler tarafından yapılan evlere kadar giderek burada yaşayanlara hizmet verdiklerini” dile getirdi. İki yıl ardından Refuge House, 9-10 River Front, Enfield, adresinde daha kaliteli hizmet vaad eden Ayşe Adil, “Özellikle ergenlik dönemindeki çocukların anne-babaya yönelik gerek sözlü, gerek ise fiziki şiddet uygulaması, günümüzde oldukça sık görülen ancak hakkında fazla konuşulmayan bir durumdur. Anne- babaya yönelik şiddet ister bir kere yaşanmış olsun, isterse sürekli bir tutum olsun, mutlaka üzerinde durulmalıdır. Bu nokta da sizler de sorumlusunuz. Şiddetin hiçbir şekilde ‘mazur’ görülemeyeceğini asla unutmayın. Saldırgan, bu tür davranışlarıyla kişiyi aşırı çaresizliğe ve rahatsızlığa iterek bilişsel, duygusal ve davranışsal işlevlerin bozulmasına yol açmaktadır. Sorunla baş edemeyeceğinizi düşünüyorsanız mutlak surette bize ulaşın” dedi.

Bu haber toplam 8614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.