1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Engellilere Ulaşmak Adına İşaret Dili Kursu

Engellilere Ulaşmak Adına İşaret Dili Kursu

Ankara Üniversitesinde (AÜ), öğrencilerine işaret dili kursu veriliyor.

A+A-

 Ankara Üniversitesinde (AÜ), öğrencilerine işaret kursu veriliyor.

AÜ'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrencilerin hem öğrenimleri süresince işitme engelli arkadaşlarıyla iletişim kurabilmeleri hem de mezun olduktan sonra meslek hayatlarında işitme engelli bireylere kaliteli hizmet verebilmeleri amacıyla ücretsiz işaret dili kursu açtı.

AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Prof. Dr. Onur Özsoy, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işitme engelli kişinin bulunduğunu belirterek, işitme engelli bireylerin toplumsal süreçlere aktif dahil edebilmenin en kolay yolunun işaret dilini mümkün olduğunca çok kişiye öğretmek olduğunu ifade etti.

Topluma doğrudan hizmet veren devlet kurumlarında, işaret dili bilen personel çalıştırmanın artık zorunlu hale gelmeye başladığını dile getiren Özsoy, bu kapsamda işaret diliyle ilgili kurs açtıklarını belirtti.

Başta eğitimlere 20 öğrencilik bir kontenjanla başlanmasına karar vermesine rağmen, kursa iki gün içerisinde 600'den fazla başvuru yapıldığına dikkati çekerek, öğrencilerin yoğun ilgisi nedeniyle kontenjan sayısı arttırılarak başvuran öğrenciler üç grup halinde eğitime başlatıldığını kaydetti.

Özsoy, şunları kaydetti:

"Ankara Üniversitesi, öğrencilerin eğitime olan yoğun talebi ve kursa devam konusunda kararlılıkları üzerine gelecek akademik yılda da Ankara'da bulunan diğer üniversite öğrencilerinin de yararlanabileceği şekilde katılımcı kompozisyonunu geliştirerek ve kontenjanı arttırarak eğitime devam etme kararı aldı. Üniversite, gelecek akademik yılda işitme engelli öğrencilerin üniversiteden daha etkin yararlanabilmesi ve hizmete erişimlerini kolaylaştırmak için, öğrenci işleri personeli başta olmak üzere öğrencilere yoğun hizmet veren birimlerden ikişer personeline de işaret dili eğitimi vermeye başlayacak." 

Bu haber toplam 4525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.