1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. En Çok Okul Saldırısı Olan Eyaletler

En Çok Okul Saldırısı Olan Eyaletler

Teksas, 2012'den bu yana en fazla okul saldırısının görüldüğü eyalet olurken, onu California, Illinois, Florida ve Pennsylvania takip ediyor.

A+A-

Teksas, Uvalde'de bu hafta yaşanan katliam, rahatsız edici bir eğilimi gözler önüne seriyor: Gittikçe daha fazla insan okul saldırılarının kurbanı oluyor ve Teksas, son 10 yılda en fazla olayın yaşandığı eyalet olarak ilk sırada yer alıyor.

Kaliforniya , Monterey'deki Denizcilik Yüksek Lisans Okulu'ndaki İç Savunma ve Güvenlik Merkezi tarafından derlenen verilere göre, 2012'den bugüne ülke çapında en az bir kurbanın ölümü veya yaralanmasıyla sonuçlanan 540 okula ateş etme olayı yaşandı . Buna Teksas'ta 43 , Kaliforniya'da 41, Illinois'de 37, Florida'da 31 ve Pennsylvania'da 26 olay dahildir.

Araştırmacılar, 1970'e kadar giden okul silahlı saldırılarıyla ilgili bir veri tabanı oluşturmak için haber raporlarını ve mahkeme kayıtlarını incelediler. Okul saldırısını, bir silahın okul mülküne ateşlendiği veya ateşlendiği veya bir merminin, otobüsler de dahil olmak üzere, okul mülküne isabet edip etmediğine bakılmaksızın herhangi bir olay olarak tanımladılar. okul oturumda. Mağdurun olmadığı olaylar da dahildir.

Sandy Hook'ta 20 çocuk ve altı yetişkinin öldüğü 2012'den bu yana, okullardaki silahlı saldırılar giderek daha fazla mağdurun olduğunu iddia ediyor. Bu eğilimin tek istisnası, birçok okul binasının kapatıldığı COVID-19 pandemisinin ilk yılıydı.

Bu haber toplam 5361 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.