1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emniyet Teşkilatı Psikolojik Desteği Önemsiyor

Emniyet Teşkilatı Psikolojik Desteği Önemsiyor

Yalova Emniyet Müdürlüğü kadrosuna yeni atanan Psikolog Nihan Didem Arslan düzenlenen toplantı ile Rehberlik ve Psikolojik Destek Büro Amirliği (RPDBA) hakkında bilgiler verdi.

A+A-

Arslan, psikolojik desteğin çok ağır şartlar altında çalışan polisler açısından önemine de değindi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü karosunda göreve başlayan Psikolog Nihan Didem Arslan ek hizmet binası Brifing Salonu’nda düzenlenen toplantıda psikolojik desteğin önemi ve RPDBA ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıya İl merkezi ve ilçelerden gelen çok sayıda amir ve memur katıldı. Konuşmasında özellikle psikolojik desteğin birçok kesim tarafından yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Arslan sadece ağır şartlar altında çalışan insanların değil her kesimden insanın psikolojik rehberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Psikoloji’nin insan davranışlarının daha rahat anlaşılabilmesi için verilmiş bir nimet olduğunu dile getiren Arslan, “Emniyet Teşkilatı çalışanları açısından da psikolojik destek çok önemli. Polisler mesleklerine bağlı olarak birçok olumsuzluğa maruz kalıyorlar. Eğer bu olumsuz etkiler psikolojik destekle en aza indirgenemezse iş verimi önemli oranda düşer. Bu beraberinde bedensel birçok rahatsızlığında tetiklenmesine yol açabilir” dedi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren RPDBA’ya gelmek için her hangi bir sevk işlemine gerek duyulmadığını söyleyen Arslan buradaki hiçbir şeyinde sicile yansımayacağını dile getirdi.

Yalovamiz.com

Bu haber toplam 4860 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.