1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Ekonomik Durumunuz Beden Diline Yansıyor

Ekonomik Durumunuz Beden Diline Yansıyor

Yapılan yeni bir araştırma, kıyafet, ev ve gösterişli arabalar dışında kişilerin sosyo ekonomik durumlarının vücut dillerinden de anlaşıldığını ortaya koydu.

A+A-

ZAMAN - Kaliforniya Berkley Üniversitesi'nden psikolog Michael W. Kraus ve Dachner Keltner söze dayalı olmayan hareketlerin yani vücut dilinin kişilerin mali durumu hakkında ip ucu verdiğini söylüyor. Yapılan araştırma sırasında bir grup insanın hareketleri videoya kaydedildi ve ortaya çıkan iki tür davranış biçimi gözlemlendi: Kişinin kendisine ait nesnelere duyulan huzursuzluk, yerinde duramama ve karalama gibi (sosyal) ortamla ilişkiyi kesmeye yönelik hareketler ve kafa sallama, gülme ve göz kontağı gibi bağlantı/iletişim kurmaya yönelik davranışlar. Daha sonra videoyu izleyen bağımsız bir grubun da davranış biçimlerinden kimlerin zengin kimlerin fakir olduğunu doğru bir biçimde tahmin ettiği de belirtildi. Elde edilen bulgular, varlıklı kişilerin düşük gelirli ailelerden gelenlere oranla daha fazla sosyal ilişkiyi kesmeye yönelik davranışlarda bulunduğunu gösterdi.

TMCnet'deki bilgilere göre, bu incelemenin sosyo-ekonomik statü ve sosyal ilişki kurma arasındaki bağlantıya dikkat çeken ilk çalışma olduğunu söyleyen uzmanlar, prestijli yerlere gidebilen ve zengin olan kişilerin diğer insanlara bağımlı olma eğiliminin daha az olduğu ve bu başkalarına bel bağlamama eğiliminin sosyal etkileşim sırasında vücut dilinden anlaşıldığını da sözlerine ekliyor.

Bu haber toplam 2250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.