1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası

Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bu hafta "Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası" olarak kutlanıyor.

A+A-

Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


İngiliz The Sun gazetesinde yer alan haberde "Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası"nın bu yıl 8 Mayıs Pazartesi ve 14 Mayıs Pazar günleri arasında kutlanacağı ifade edildi. Bugün 10 Mayıs ülkemizde bazı kesimler tarafından Psikologlar Günü olarak biliniyor. Etkinlikler şeklinde kutlanmaktan ziyade internet ortamında "Günümüz Kutlu Olsun" paylaşımlarıyla kutlanan 10 Mayıs ile ilgili dünyada herhangi bir kutlama yapılmamaktadır. Ancak aynı tarih periyodu  "Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası" olarak kutlanıyor. Nisan ayının son haftasında da BM tarafından Dünya Psikoloji Günü etkinlikleri yapılmaktadır.

CNNTürk'te yer alan haberde de Bu haftanın Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası olduğu ifade edildi. Haberin devamında "Beden ve ruh sağlığı kadar önemli olan ve insan sağlığının sacayaklarından birisi olan akıl sağlığını korumak, her bireyin öncelikle kendisine karşı sorumluluğu. Ancak akıl sağlığı tam olarak yerinde olmayanlar için hayat çok da kolay değil. Hele ki bu konuda toplumda direnç kazanmış tabular varken. Yine de hayatta her şey mümkün" olduğu vurgulandı.

İngiliz The Sun gazetesi ayrıca Dünya Akıl Sağlığı Farkındalık Haftası'nın 2017 temasının "Hayatta kalma ve verimli olma" olarak ilan edildiğini belirtti.

 

Bu haber toplam 10334 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.