Doktorlar "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü" yaptı: Başımıza sıkılan kurşunlara alışmayacağız!

Doktorlar "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü" yaptı: Başımıza sıkılan kurşunlara alışmayacağız!
Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ın hastası tarafından öldürülmesinin ardından hekimler, sendikalar ve STK’ların katılımıyla İstanbul’da "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü" yapıldı.

 Etkin bir "Sağlıkta Şiddet" yasasının Meclis’ten geçirilmesini isteyen doktorlar yaptıkları açıklamada; "Masaya vurulan yumruğa da, suratımıza çarpılan kapıya da, kafamızda kırılan kaldırım taşına da, başımıza sıkılan kurşuna da alışmayacağız kanıksamayacağız" dedi.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) tarafından organize edilen "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü"nün amacı, İstanbul'da Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'ın çalıştığı hastanede, hastası tarafından silahla vurularak öldürülmesi üzerine dikkatleri bir kez daha sağlıkta şiddet yasasına çevirmek.  

Bu sabah İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde (Çapa) toplanıp İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüyen hekimler, burada bir basın açıklaması yaptı. 

İSTAHED Yönetim Kurulu adına Dr. Aslı Öncel tarafından yapılan basın açıklamasında; 
"Sağlık, bu ülkedeki en riskli meslek gruplarından biri haline gelmiştir. Tüm istatistikler artık bu mesleğin çalışanlarının evden çıkarken helallik istemesi gerektiğini göstermektedir. Bu hepimizin ayıbıdır. Hiçbir bahane şiddeti mazur gösteremez, övemez" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"ETKİN BİR SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARTILMADIR"

“İnsanı yaşatmak için çalışan sağlık mensupları olarak biz bu şiddete alışmayacağız, bu şiddeti kanıksamayacağız. Masaya vurulan yumruğa da, suratımıza çarpılan kapıya da, arkamızdan atılan tekmeye de, kafamızda kırılan kaldırım taşına da, başımıza sıkılan kurşuna da alışmayacağız kanıksamayacağız. Biz bu şiddetin tüm sebeplerinin farkındayız, siz dilimizi ısırarak konuştuğumuza bakmayın; 184 denen cinayet hattı kapanmadan, vatandaşın usulsüz taleplerine son verilmeden, vatandaşı bu taleplere zorlayan sistem düzeltilmeden, sağlık raporlarından, performans sistemine, siyasetin dilinden, dizilerin ve filmlerin şiddeti kışkırtıcı aymazlığına kadar her konuda; bir şekilde sağlıkçıya şiddeti üreten ve körükleyen bu sistemin içinde, derdimiz bu yaraya daha fazla ölmeden bir nebze çare olacak etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkartılmasıdır.”

Kaynak:ntv.com

Bu haber toplam 2801 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.