1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Doktor nezaretinde ikinci intihar vakası

Doktor nezaretinde ikinci intihar vakası

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören Mehmet Çetkin, 6 Ekim Pazartesi günü 5 nci kattaki servisin penceresinden atlayarak intihar etmişti.

A+A-

OZGURKOCAELI.COM - KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören Mehmet Çetkin, 6 Ekim Pazartesi günü 5 nci kattaki servisin penceresinden atlayarak intihar etmişti. Mehmet Çetkin ile aynı koğuşta kalan ve bu olaydan sonra İstanbul’a sevk edilen Yavuz Baydar (26) da kendini iple asarak yaşamına son verdi.

İNTİHARDAN SONRA ERENKÖY’E GÖNDERİLDİ

Gündoğdu Malta Mahallesi 21. Ada A-2 Blok Kat: 1 adresinde oturan işçi emeklisi Hamdi Baydar ile Ayşe Baydar’ın üç çocuğundan biri olan, üç yıldır şizofreni tedavisi gören Yavuz Baydar, en son KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatırılmıştı. Yavuz Baydar, geçen pazartesi günü servisin camını kırarak kendini boşluğa bırakan Mehmet Çetkin ile yan yana yataklarda yatıyordu. Bu olayın ardından hastane yönetimi Psikiyatri Servisi’ndeki hastaların bir bölümünü taburcu etti, bir bölümünü de başka hastanelere dağıttı. Bu kapsamda Yavuz Baydar da doktor eşliğinde İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.



YANINDA REFAKATÇİYE İZİN VERİLMEDİ

Yavuz Baydar, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeyken yanında refakatçi bulunmasına izin veriliyordu. Zaten ağır şizofreni hastalarının yanında refakatçi kalması gerekiyor. Ancak Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde refakatçiye kesinlikle izin vermediler. Baydar ailesine acı haber önceki gün ulaştı. Yavuz Baydar, hastanedeki koğuşunda kendini iple tavana asarak intihar etmişti.



İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLÜYORDU

Baydar ailesi, oğullarının ölümünden hastane yönetimini sorumlu tutuyor. Yavuz Baydar’ın kız kardeşi Nagehan Baydar, “Mehmet Çetkin intihar ettiğinde, oğlumuz bize, ‘camı kırabileceğimi bilseydim, ben de atlar intihar ederdim’ demişti. Bu durumu Erenköy’deki doktorlara söyledik, refakatçi kalmak istedik, ancak kabul etmediler. Kendini asarken nasıl kimse görmez? Madem refakatçi bırakmadılar, çocuğumuza sahip çıksaydılar. Hastane yönetimi çocuğumuzun ölümünden birinci derecede sorumludur” diye konuştu.

Bu haber toplam 4563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.