Doğuş Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Koşulları

Doğuş Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Koşulları
Doğuş Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiler, başvurularla ilgili akademik takvim ve diğer ayrıntılar:

PSİKOLOJİ Y.LİSANS PROGRAMI

Programın Amacı

Doğuş Üniversitesi Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı, klinik veya çift ve aile terapisi alanlarında uygulama becerileri yüksek uzmanlar yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda yüksek lisans programı içinde Klinik Psikoloji ile Çift ve Aile Terapisi olmak üzere iki ayrı uzmanlık alanı oluşturulmuştur.

Program süresince öğrenciler şu temel konularda eğitilirler:

  • Bireysel veya çift ve aile terapisi alanına giren davranışsal, duygusal ve ilişkisel sorunların giderilmesine yönelik var olan yaklaşım ve modeller arasındaki benzerlik ve farklılıkların analizini yapabilme,
  • Genelde psikoloji, özelde psikoterapi alanında gerçekleştirilen araştırma faaliyetlerini ve sonuçlarını yorumlayabilme, eleştirebilme ve uyarlayabilme,
  • Klinik psikoloji alanında bilimsel destek almış yaklaşımları (bilişsel, bilişsel/davranışçı, davranışçı, gibi) ve çift ve aile terapisi alanındaki bilimsel destek almış yaklaşımları uygulamaya dönüştürebilme,
  • Mesleki uygulamalarda etik değerlere uygun davranma.

Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans programına kabul edilen öğrenciler gerekli psikoterapütik becerilerini Psikoloji Bölümünün "Psikoloji Eğitim Laboratuarı"nda (DÜPEL) sürdürdükleri yoğun çalışmalar sonucu kazanırlar. Kayıtlı veya canlı süpervizyona elverişli bir şekilde donatılmış ve öncü bir model oluşturan bu laboratuarda, öğrenciler uzmanlıklarına göre 2. veya 3. yarıyıldan itibaren klinik danışmanları ile birlikte psikoterapütik becerilerini geliştirmeye başlarlar. Yüksek Lisans öğrencileri, "iç staj" olarak tanımlanan faaliyetlerini klinik psikoloji alanında 1 yıl, çift ve aile terapisi alanında ise 1,5 yıl süre ile bu laboratuarda, uygulamalı bir biçimde gerçekleştirirler. Ayrıca öğrencilerin diplomalarını almadan önce bir başka kurumda, bir yarıyıl çalışarak "saha stajı" yapmaları da gereklidir.

Programın dili İngilizce'dir.

Psikolojide Tezsiz Yüksek Lisans Diploması Şartları

Psikolojide Tezsiz Yüksek Lisans Programının "klinik" psikoloji alanına kabul edilmiş bir öğrencinin, "uzmanlık" derece ve diploması alabilmesi için, "iç staj" faaliyetlerinin de ders olarak tanımlandığı 10'u zorunlu ve 3'ü seçmeli toplam 34 kredilik dersi, "saha stajı"nı ve bitirme projesini başarıyla tamamlaması zorunludur.

Psikolojide Tezsiz Yüksek Lisans Programının "çift ve aile terapisi" alanına kabul edilmiş bir öğrencinin, "uzmanlık" derece ve diploması alabilmesi için, "iç staj" derslerinin de dahil olduğu 12'si zorunlu ve 2'si seçmeli toplam 37 kredilik dersi, "saha stajı"nı ve bitirme projesini başarıyla tamamlaması zorunludur. 

Lisansüstü Programları Erken Başvuru Takvimi

Erken Başvurular

06.06.2011

17.06.2011

Erken Başvurular İngilizce Sınavı (DÜİYES-III) / Bilim Sınavı

20.06.2011

-

Erken Başvurular İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuçlarının açıklanması /Mülakata Çağırılacak Adayların İlanı

21.06.2011

-

Erken Başvurular için Mülakatlar

21.06.2011

24.06.2011

Erken Başvurular Asıl ve Yedek Öğrenci Listelerinin İlanı

27.06.2011

-

Erken Başvuru Kesin Kayıtlar

27.06.2011

01.07.2011

DÜİYES-III sınavı saat 10.00'da, Bilim Sınavları saat 14.00'de başlayacaktır.

Diğer ayrıntılar için tıklayınız

Bu haber toplam 12527 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.