1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diplomasını 17 farklı yerde kullandı iddiası

Diplomasını 17 farklı yerde kullandı iddiası

Rize'de, bir kamu kurumundan emekli olan bir psikologa, diplomasını 17 farklı rehabilitasyon merkezinde kullandırarak kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla açılan dava başladı.

A+A-

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına ''resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık'' iddiasıyla tutuksuz yargılanan emekli psikolog Mücahit G. (60) ile Çayeli ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinin sahibi Cemil A. (49) katıldı.

Mücahit G, kimlik tespitinin ardından yaptığı savunmada, bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra diplomasını iş başvurusunda bulunmak amacıyla birçok rehabilitasyon merkezine gönderdiğini ifade ederek, ''Bu kurumlar diplomamı kullanmış olabilirler. Ancak bundan benim haberim olmadı. Böyle bir kastım da yoktu'' dedi.

Cemil A. da Mücahit G. ile anlaşma yaptıklarını ve kurumlarında çalıştığını belirterek, ''Ancak merkezimizi ilk açtığımızda fazla öğrencimiz yoktu. Bu nedenle her zaman merkezimizde bulunmuyordu'' dedi.

Düzenledikleri belgelerde sahtecilik olmadığını savunan Cemil A, ''Mücahit G. işleri nedeniyle zaman zaman izinli oluyordu. Ancak sadece derse girdiği saatleri işlenmiş olarak gösterdik. Bunun dışında fazladan çalışmış gibi göstererek belge düzenlemedik. Suçlamalar doğru değil'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Rize'de 2007 yılında müfettişlerce yapılan denetimlerde, Çayeli ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde çalıştığı görünen Mücahit G'nin, farklı illerdeki 16 rehabilitasyon merkezinde daha diplomasının kullanıldığı belirlenmişti. Mücahit G. ile Çayeli ilçesindeki rehabilitasyon merkezinin sahibi hakkında yapılmayan dersleri ''yapıldı'' gibi göstererek belge düzenlediği ve kamudan para alındığı iddiasıyla ''resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık'' suçlamasıyla dava açıldı.

Star Gazetesi

Bu haber toplam 3198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum