1. HABERLER

  2. DOKÜMANLAR

  3. Depresyon Kitapçığı - PDF

Depresyon Kitapçığı - PDF

Depresyon Nedir? Nasıl ortaya çıkar? Nasıl tedavi edilir?Stresle bağlantısı nedir? Aşağıdaki bağlantıdan depresyon başlıklı kitapçığa ulaşabilirsiniz.

A+A-

Haber Derleme / Maruf BEÇENE


Depresif hastalıklar dünyanın en ciddi ve en önemli hastalıkları arasında yer almaktadır. Nüfusun % 20'ye varan oranı çeşitli karakteristik şekilleriyle depresyondan etkilenmektedir. Düşünce, duygular, beden, sosyal ilişkiler, şüphesiz tüm yaşam etkilenmektedir. Büyük önemine rağmen depresyon çoğunlukla ya fark edilmemekte ya da yetersiz tedavi edilmektedir.

Etkilenenler ve yakınları için büyük acıya ve yaşam kalitesinde düşüşe neden olmaktadır. Geçmiş yıllarda depresyonun stres kaynaklı kronik bir hastalık olduğu açık bir şekilde anlaşılmıştır ve böylece «Stres-Depresyon» terimi ortaya çıkmıştır. Kalp krizi, inme, osteoporoz ve diyabet gibi diğer ciddi endemik hastalıkların ortaya çıkmasında bir risk faktörüdür. Tedavi edilmeyen depresyon ortalama ömrü kısaltabilir.

Depresyon Nedir? Nasıl ortaya çıkar? Nasıl tedavi edilir? Stresle bağlantısı nedir? Aşağıdaki bağlantıdan depresyon başlıklı kitapçığa ulaşabilirsiniz.

Depresyon Kitapçığı - PDF

Bu haber toplam 12753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.