1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Depremzede gençler izci kampında

Depremzede gençler izci kampında

19 Mayıs'da 5.9 büyüklüğünde merkez üstü Simav olan depremden psikolojik olarak etkilenen öğrencilerin rahatlaması amacıyla Gediz Murat Dağı'nda düzenlenen İzcilik Kampı başladı.

A+A-

19 Mayıs'da 5.9 büyüklüğünde merkez üstü Simav olan depremden psikolojik olarak etkilenen öğrencilerin rahatlaması amacıyla Gediz Murat Dağı'nda düzenlenen İzcilik Kampı başladı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi tarafından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne yapılan talep doğrultusunda başlatılan çalışmalar içinde yer alan İzcilik Kampının ilk grubu kampa girdi. Kampı ziyaret eden ve onlarla aynı karavanadan yemek yiyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, yemek sonunda öğrencilere "Stresi Yenmenin Yolları" konusunda bilgiler verdi.

STRES, ELDE TAŞINAN SU ŞİŞESİDİR

Stresi, elde taşınan bir pet şişe suya benzeten Vali Çiftçi, "Pet şişeyi ilk elinize aldığınızda hiçbir şey hissetmezsiniz ama zaman geçtikçe ağırlaşır. Stres de bunun gibi, ilk başladığında bir şey yok dersiniz ama zaman geçtikçe bu stres hastalığa dönüşür. Her zaman güzel şeyler düşünmeliyiz. Biz tedbirimizi alırsak deprem önemli değil. Aklımızda ve hayalimizde devamlı güzel şeyler düşünmemiz lazım ama yaşadığımız yere göre de tedbirimizi almalıyız. Biz bu yaşananlardan ders çıkartmalıyız. Genç kızlarımızın, evlenmeden önce çeyiz sandıkları olur. Sizlerin de bu yaşanan olaylar karşısında düşünce ve hayalleriniz olmalı ki bunları çeyiz sandığınıza atın ve ilerleyen yıllarda çıkartıp kullanabilesiniz." dedi.
Daha sonra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin talebi doğrultusunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından alınarak gönderilen Voleybol, Basketbol, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi malzemeleri, Satranç takımı ve tişörtler dağıtıldı. 13-18 yaş grubunda 83 erkek, 25 kız öğrenci ve personelle birlikte 120 kişinin bulunduğu kamp iki grup halinde yapılacak olup Simavlı gençlerden talep olması halinde grup sayısı çoğaltılacak. 1 hafta sürecek olan kamp öncesi 3 günlük İstanbul gezisine katılan grup kamp tamamlandığında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Simav'da da çeşitli branşlarda açılan yaz spor okullarına katılacaklar.

Vali Kenan Çiftçi tarafından yapılan ziyarette Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ve daire amirleri katıldı.

Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.