1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DBE, Rorschach Testinin Türkiye Haklarını Satın Aldı

DBE, Rorschach Testinin Türkiye Haklarını Satın Aldı

Giunti O.S. Organizazioni Speciali ile DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ortaklığı olan OS DBE çerçevesinde Rorschach Testi Türkiye'deki haklarını satın aldı.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Giunti O.S. Organizazioni Speciali ile DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ortaklığı olan OS DBE çerçevesinde Rorschach Testi Türkiye'deki haklarını satın aldı.

Konuyla ilgili çeşitli mail grupları aracılığıyla kamuoyuna yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi.

"OS DBE, Rorschach Testinin Türkiye'deki haklarını satın almış olup, butestin Türkiye'deki resmi dağıtımcısı olmuştur. Psikolog Emre Konuk tarafından 1985 yılında kurulan, Psikoterapi alanında Türkiye'de açılan ilk enstitü olan DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ile 1950'li yıllardan bu yana İtalya'da psikolojik testlerin yayımlanması ve satışı konusunda liderliği üstlenen, Avrupa'da hergeçen gün büyüyen Giunti O.S.Organizazioni Speciali ortaklığı olan OSDBE Ölçme Değerlendirme Araştırma ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi, mülkiyeti Giunti ve Uluslararası Test Yayımcılarına ait olan ve telif ücretleri ödenerek Türkiye içinde dağıtımı yapılacak olan olan test, envanter ve ölçüm araçlarını müşterilerine sunmaya devam edecektir. Alanlarında lider ve ilkleri başarmış olan bu iki kurumun güçlerini birleştirmesi ile meydana gelen OS DBE, 2011 yılı Mart ayı itibarı ile Rorschach testine ilişkin olarak bireysel ve kurumsal taleplere cevap vermeye başlamıştır."

Bu haber toplam 10540 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.