1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Corona virüs hayvan pazarından yayılmıştı! Yeniden ortaya çıktı

Corona virüs hayvan pazarından yayılmıştı! Yeniden ortaya çıktı

Dünyada 38 bin insanın ölümüne neden olan corona virüsün çıkış noktası olan Çin'den gelen son dakika haberleri dünya kamuoyunun tepkisini çekti!

A+A-

Çin'de hayvan pazarından insanlara bulaşan ve bulaşma hızının yüksek olması nedeniyle dünya genelinde 780 bin kişide tespit edilen corona virüs yüzünden can kayıpları sürekli artarken Çin'de hayvan pazarlarının tekrar açıldığı iddiası ortalığı karıştırdı! Virüsün dünya genelinde yayıldığı ilk günlerde çıkış noktası tam olarak bilinmiyordu fakat zaman geçtikçe kaynağı hakkında daha sağlam bilgiler ortaya çıktı. Virüsün yarasadan bir hayvana o hayvandan da temas yoluyla insanlara bulaştığı iddiası şimdilik en güçlü veri olarak ifade ediliyor. Profesör Mehmet Ceyhan da Çin'de ortaya çıkan corona virüs için aynı bilgileri paylaşmıştı...

Corona virüs hayvan pazarından yayılmıştı! Tezgahlar yeniden kurulunca...
Çin'de virüsün yayılma oranının düşmesinin ardından ülkenin Guilin ve Dongguan şehirlerinde hayvan pazarlarının yeniden açıldığı ileri sürüldü.

Corona virüsünün (Covid-19) Çin'in Wuhan şehrinde bir hayvan pazarında ortaya çıktığı dünyanın gündeminde geniş yer tutmuştu.

Söz konusu pazarlarda kediler ve köpeklerin paslı kafeslere sıkıştırılarak satıldığı ileri sürülürken, yarasalar, akrepler, kolalar, yavru kurtlar gibi hayvanların da satıldığı iddia edilmişti.

Bu hayvanların yeniden satışa sunulduğu iddia edilirken, hayatın normale dönmeye başladığı Çin'de, binlerce kişinin bu pazarı yeniden ziyaret etmeye başladığı ileri sürülmüştü.

Dongguan'da açılan hayvan pazarında ise yarasaların ve akreplerin insan tedavisinde kullanılmasına yönelik reklamı yapılan bir afiş görüldüğü, iddialar arasındaydı.

Hayvan pazarlarının corona virüsünün dünyaya yayılmasının öncesinde olduğu gibi, aynı şekilde faaliyete geçtiği belirtilmiş, tek farkın güvenlik görevlilerinin fotoğraf çeken kişileri durdurmaya çalışması olduğu ifade edilmişti.

Corona virüsünün merkezi Avrupa ve ABD haline gelmişken bu haberler bomba etkisi yarattı. Bu nedenle de Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden 'Çin'de vahşi hayvan pazarının yeniden açıldığı' iddialarına yönelik bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Yasadışı avlanma faaliyetleri, satış, nakliye ve vahşi hayvanların yenilmesi gibi davranışların ağır biçimde cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "24 Şubat'ta Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi'nin tam olarak vahşi hayvanların yasadışı satışının yasaklanması, vahşi hayvanların yenilmesi ile ilgili kötü alışkanlıkların kaldırılması ve halkın can güvenliği ve sağlığının garanti altına alınmasına dair kararını kabul etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Yasadışı avlanma faaliyetleri, satış, nakliye ve vahşi hayvanların yenilmesi gibi davranışların ağır biçimde cezalandırılmasına karar verilmiştir. Bu karar kabul edildiği günden itibaren en sıkı şekilde uygulanmaktadır."

Haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Çin'de vahşi hayvan pazarının açılmadığı belirtilirken, uluslararası basın organlarında, hayvan pazarlarının internet üzerinden satış yaptığına dair yeni haberler yer aldı.

Bu haber toplam 2964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.