1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Çiftler en çok arabadayken boşanmaya karar veriyor… Peki ama neden?

Çiftler en çok arabadayken boşanmaya karar veriyor… Peki ama neden?

Fransa’da yapılan pek çok araştırma, evli çiftler arasındaki anlaşmazlıkların ve kavgaların çoğunun arabada yaşandığını ortaya koyuyor.Peki ama neden?

A+A-

Fransa’da yapılan pek çok araştırma, evli çiftler arasındaki anlaşmazlıkların ve kavgaların çoğunun arabada yaşandığını ve her 5 kişiden birinin eşiyle birlikte aynı arabada seyahat etmeyi tercih etmediğini ortaya çıkardı.

Fransız Psikolog Samuel Lobster, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, arabanın küçük ve kapalı bir mekan olması sebebiyle yaşanan tartışma ve öfke anlarında kaçacak yer bulunamadığı için kavga etmenin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Sürücü koltuğunun, dünya çapında çekişmeye neden olan tek yer olduğunu vurgulayan Psikolog Lobster, “Eğer aracı kadın kullanıyorsa, kocanın karısının arabayı kullanışına güvenmediğini ve kendini güvensiz bir ortamda hissettiğini görürüz. Bu durumda koca, tüm yol boyunca eşinin araba kullanışını eleştirir. Kocanın arabayı sürmesi durumunda ise, kadın eşinin tüm yaptıklarını eleştirir. Yol boyunca eşinin sinirlenmesine sebep olacak birçok konuda yorum yapar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞARKUL AVSAT

Bu haber toplam 4045 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.