1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çağla Düvenci Sönmez Sahte Psikolog Çıktı

Çağla Düvenci Sönmez Sahte Psikolog Çıktı

Sosyal ağlarda, çeşitli basın yayın kurumlarının yazılı ve görsel alanlarında kendisini psikolog olarak tanıtan Çağla Düvenci Sönmez'in psikolog olmadığı ortaya çıktı. Türk Psikologlar Derneği, Sönmez hakkında yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

A+A-

Çağla Düvenci Sönmez'in psikolog unvanı ile Boğaziçi Üniversitesi'nde bile seminer verdiği ortaya çıktı

Bilgi Üniversitesi Psikoloji-Sosyoloji mezunu olduğunu söyleyen Çağla Düvenci Sönmez dünyaca ünlü firmalarla ortak çalışmalar yapıyor, üniversitelerde anneler için seminerler düzenliyor ve TV programlarına çıkıp çocuk gelişimi üzerine açıklama yapıyordu.


cagla-duvenci-sahte-psikolog.jpg


Bilgi Üniversitesi Öğrenci İşleri, Sönmez'in 27 Ocak 2010’da Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduğunu ve diploma numarasının da 127... olduğunu açıkladı.

BİMER'E ŞİKAYET EDİLDİ 

Sönmez'in takipçileri arasında da büyük şaşkınlık yaratan bu olay sonrası yüzlerce kişi BİMER'e şikayette bulundu.

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Türk Psikologlar Derneği, Sönmez hakkında bir açıklama yaptı ve yasal yollara başvuracaklarnı açıkladı. İşte o açıklama:

Son günlerde basına yansıyan ve gelen şikayetler doğrultusunda yapılan incelemelerde psikoloji diploması olmadığı halde psikolog unvanıyla çalıştığı görülen kişi hakkında yasal yollara başvuracağımızı, Derneğimizin sürecin takipçisi olacağını, meslek haklarımızı koruyacağımızı ve her zaman toplum ruh sağlığına tehdit oluşturabilecek bu gibi faaliyetlerin karşısında duracağımızı kamuoyuna ve meslektaşlarımıza duyururuz.
Bu vesileyle psikolojik destek hizmeti alınacak kişilerin ruh sağlığı alanındaki yetkinliklerinin sorgulanması gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.

ÇAĞLA DÜVENCİ SÖNMEZ NE YAPTI?

Çağla Düvenci Sönmez, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak sosyal medya hesaplarından "Psikolog" ibaresini kaldırdı, ilgili bütün paylaşımlarını sildi."Psikolog" ünvanı ile çıktığı bütün programların videolarını da kişisel internet sitesinden kaldırdı.

Kaynak: Cumhuriyet

EDİTÖRÜN NOTU: Çağla Düvenci'ye benzer şekilde olmayan bir ünvanla çalışan sahte psikolog sayısı (kişisel gelişimciler dahil) aktif çalışan psikolog sayısına yakıntır. Bu oranın artmasında özellikle Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünün açılmasının payı var. Sosyologların istihdam alanları dar olunca aile danışmanlığı eğitimleriyle beraber psikolog ünvanı yada psikoterapist ünvanı kullanımı arttı.

Bu haber toplam 12928 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler