1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Burun Karıştırmanın Psikolojik Nedenleri

Burun Karıştırmanın Psikolojik Nedenleri

Bazen kuytu bir yerde, bazen ise herkese açık şekilde burnumuzu karıştırıyoruz. Peki ama neden? Ve burun karıştırmak kötü bir şey midir?

A+A-

Çok insan burnunu karıştırır, ama pek azı yaptığını kabul eder. Herkesin ortasında burnunu karıştıranlar kınanır ve ayıplanır. Peki burun karıştırmak o kadar kötü bir şey midir?

BBC Future’dan Jason G. Goldman, bu konuda etraflı bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre burun karıştırmayla ilgili ilk sistematik bilimsel çalışma 1995’te ABD ’de yapılmış. Thomson ve Jefferson adlı araştırmacılar Wisconsin’de 1000 kişiye postayla anket göndermiş. Yanıt veren 254 kişinin yüzde 91’i burnunu karıştırdığını kabul etmiş. Yüzde 1,2’si bu işi saatte bir yaptıklarını, iki kişi ise burun karıştırmaktan dolayı burnun ortasındaki dokuyu deldiklerini ifade etmiş.

Bu çok geniş bir araştırma değildi; mektup gönderilenlerin sadece dörtte biri yanıt vermişti ve belki de yanıt verenler bu alışkanlığa daha fazla yatkın olanlardı. Fakat her şeye rağmen burun karıştırmanın yaygınlığı konusunda belli bir fikir veriyordu.

Bu haber toplam 90488 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum