1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bekar Mahkumlara Evlilik Öncesi Eğitim Verildi

Bekar Mahkumlara Evlilik Öncesi Eğitim Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke çapında başlatılan “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” eğitimleri Muğla’da devam ediyor.

A+A-

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri", Evlilik ve Sağlık" ve "Hukuk" konularından oluşan eğitim verildi.

Muğla açık Cezaevindeki hükümlülere verilen evlilik öncesi eğitim programına Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Cumhuriyet savcısı Altan Ünlü, Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya Eğiticiler Uzman Esra Dilek Köroğlu, Dr. Hasan Akpınar ve Psikolog Semra Karağaçlı katıldı.

Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Akkaya, aile kurumunun önemi ve bu ilişkinin başlangıç noktası olan evlilik konusunda kısa bilgi verirken, bu eğitimin ceza infaz kurumunda yapılması nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Muğla Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman aile, aile bireyleri arasındaki ilişkiler ve iletişim becerileri konusunda sunum yaptı. Dr. Mestan Yayman, toplumumuzdaki boşanmaları infilak eden bir tencereye benzeterek; boşanmaların yakından uzağa bütün toplumu olumsuz etkileyeceğini, toplumda tamiri güç yaralar açacağını belirtti.

 

Bu haber toplam 3198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.