1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bazı PDR Atamaları İptal Edildi

Bazı PDR Atamaları İptal Edildi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlara 2012 atamalarında usulsüzlük yapıldığına dair Türk PDR-Der'e iletilen iddialarla ilgili olarak yapılan itirazlar sonuçlandı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlara 2012 atamalarında usulsüzlük yapıldığına dair Türk PDR-Der'e iletilen iddialarla ilgili olarak yapılan itirazlar sonuçlandı. Konuyla ilgili olarak  Türk PDR-Der bir kamuoyu bildirisi yayımladı. Söz konusu bildiride yer alan ayrıntılar şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlara 2012 atamalarında usulsüzlük yapıldığına dair derneğimize iletilen iddialarla ilgili olarak; 22.10.2012 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atamalar Grup Başkanı Bekir ERDOĞAN ile Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ŞEN ve Genel Örgütlenme Sekreteri Gökhan ATİK'in katılımıyla bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmede bugüne kadar derneğimize iletilen usulsüz atama listesi teslim edilmiş, bu atamalarla ilgili olarak inceleme yapılması, derneğimize yazılı cevap verilmesi ve kamuoyuna da konuyla ilgili bir açıklama yapılması talep edilmiştir.

Atamalarla ilgili gelen başvurulara ilişkin olarak usulsüzlüklerin tespit edildiği, bu atamaların iptal edildiği ve ilgililer hakkında idari ve adli soruşturma açıldığı bilgisi verilmiş; derneğimizin başvurusuyla ilgili olarak da aynı işlemin yapılacağı ve usulsüzlük tespit edilmesi durumunda bu atamaların iptal edileceği ve derneğimize bilgi verileceği belirtilmiştir.

Bugüne kadar derneğimize usulsüz atamalarla ilgili bilgiler ileten üyelerimize ve meslektaşlarımıza, bu duyarlılıkları ve sorumlulukları için teşekkür ederiz.

Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın yeni tespit edecekleri bilgileri, kişinin kimlik bilgisi, atandığı kurum, mezuniyet bilgisi gibi bilgileri içerecek şekilde derneğimize iletmeleri rica olunur.

Ayrıca bu konuda sosyal medyada eksik bilgi paylaşımına gidilerek bilgi kirliliğine yol açılmaması konusunda da meslektaşlarımızın gerekli özeni göstermelerini dileriz."

Saygılarımızla…

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği

Yönetim Kurulu 

Bu haber toplam 5134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.