1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Attentioner DEHB Eğitimi - Dr. Hülya Bingöl

Attentioner DEHB Eğitimi - Dr. Hülya Bingöl

Attentioner DEHB Eğitimi - Dr. Hülya Bingöl Tarafından Türkçe uyarlamaları yapılmış 15 Oturum Bireysel ve Grup 5 Oturum Aile görüşmeleri içeren Nöropsikolojik bir Terapi Programıdır.

A+A-

Psikiyatri ihtisasını Almanya'da yapan Dr. Hülya Bingöl Çağlayan tarafından Türkçe'ye kazandırılan Attentioner DEHB Eğitimi  15 Oturum Bireysel ve Grup 5 Oturum Aile görüşmeleri içeren Nöropsikolojik bir Terapi Programıdır.

Temelinde Dikkat ve Odaklanma sorunu yaşayan çocuklarda üst bilişsel egzersizlerle zenginleştirilmiş uyaranlar eşliğinde terapotik destek sağlamayı amaçlayan program Bremen Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilmiştir.

Bu program: Dikkat sorunu yaşayan çocuklarla çalışan profesyonellere Attentioner – yapılandırılmış 15 Bireysel 5 Aile (Toplamda 20) seanslık program- ile ilgili kuramsal bir alt yapı sunarken aynı zamanda değerlendirme, vaka formülasyonu, sık kullanılabilecek teknikler ile ilgili uygulama yapma fırsatı tanıyarak bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

  • Çocukların, dikkatlerini daha iyi toplamaları ve sürdürebilmeleri sağlanır.
  • Kendi başlarına problem çözme yetenekleri desteklenir.
  • Uygulayıcının verdiği tek yardım; Tayfun sembolüdür.
  • Sorun çözme becerisi ve öfke kontrolü sağlanır.
  • Sonuç olarak tüm program boyunca günlük hayat simule edilmiş olur.

2016 Yılında programla ilgili uygulayıcı yetiştirme süreçleri TerapiAkademi Derneği tarafından Dr. Hülya Bingöl Öncülüğünde verilmeye başlandı. APAMER Aktüel Psikoloji Programa teknik ve organizasyon desteği sağladı. 

SIK SORULAN SORULAR

Attentioner Eğitiminin Türkiye Uyarlaması Yapıldı mı?

İçeriğin Türkçe uyarlaması yapıldı. Program kültür üstü bir içerikten oluştuğu için derinlemesine kültürel uyarlama gerektirmiyor. Ancak Program 500'ün üzerinde Uygulayıcının uygulama sırasında elde ettikleri geri bildirimler üzerinden dinamik bir şekilde sürekli revize edilmektedir. Program Sırasında kullanılan materyaller 2020 Kasım ayında 7. Revizyondan geçerek Türkçe uyarlaması yenilendi. Uygulayıcıların geri bildirimleri doğrultusunda programla ilgili güncellemeler sürekli yapılmaktadır.

Program Hangi Yaş Gruplar için Uygundur?

Attentioner 7-18 Yaş arası çocuk ve ergenlere uygulanabilen bir terapi programıdır.

Programın Dikkat ve Odaklanma Problemlerinde Etkinliği Nasıldır?

Hiç bir program bir problem alanı hakkında kesin bir çözüm iddiası taşımaz. Attentioner çözüme odaklanmaktan ziyade çocukları dağılan dikkatlerini toplamada zorlamayı amaçlayan bir programdır. Uygulayıcı terapistlerin geri bildirimleri programın etkililik düzeyi ile ilgili olumlu görüşler içermektedir. Attentioner bir noropsikolojik Terapi programı olduğu için terapistin diğer terapötik teknikleri kullanabilme becerisiyle de pozitif korelasyona sahip bir programdır.

Attentioner Programında Verilen Belgenin Geçerliliği Nedir?

Ülkemizde Psikoloji sertifikasyon programları ile ilgili mevzuaat olmadığı için belgeler katılımcıya yasaların vermediği bir yetkiyi vermez. Ruh Sağlığı ile ilgili mesleklerin lisans programlarından mezun olup DEHB'li çocuklarla çalışabilme yetkisi olan uzmanlar için ATTENTIONER uygulama becerisi kazandıran bir programdır. Sadece Belge almak veya CV'sinde bu eğitime yer vermek amacıyla programa katılmanız önerilmemektedir. 

Eğitim Materyallerinde Neler Var?

Attentioner Uygulama Yönergeleri Kitapçığı
Attentioner Uygulama ve Etkinlik Formları Kitapçığı – Renkli Çıktı
Attentioner Uygulama Yönerge ve Formları USB Bellek
Attentioner Uygulama Yönerge ve Formları PDF formatları için Sunucu Erişim Yetkisi 
750 Adet Kırmızı Puan
108 Adet Tayfu Sticker
10 Adet Sıvama Mukavva Kural Kartları
2 Adet Sıvama Mukavva Etkinlik Kartları

EĞİTİMLE İLGİLİ DİĞER AYRINTILAR

http://www.apamer.com.tr/attentioner-dehb-programi/

 

Bu haber toplam 26441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.