AÖF Psikoloji Raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Açıköğretim Psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu bugün toplandı.
Toplantının ardından Kurul'un Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Kurulumuz bugün gerçekleştirilen toplantıda bazı üniversitelerimiz bünyesinde açılmış bulunan açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir." ifadesine yer verildi.
Kurulumuz bugün gerçekleştirilen toplantıda bazı üniversitelerimiz bünyesinde açılmış bulunan açık öğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir.
— TCCB EĞİTİM VE ÖĞRETİM POLİTİKALARI KURULU (@CBegitimogretim) August 4, 2020
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun Psikoloji Lisans Eğitiminin Örgün olarak devam etmesi gerektiği" yönünde rapor hazırladığını duyurdu.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) August 5, 2020
“açıköğretim Psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmiştir.
RUH SAĞLIĞI YASASI ÇÖZÜM DEĞİL
AÖF Psikoloji Lisansıyla psikologlar için yasa yapıcı nezdinde etkili bir gündem oluştu. Bu gündemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden psikoloji uzmanları probleme doğru teşhisin doğru çözüm üreteceğini ifade ederek şunları söylediler. "Sanıldığı gibi Ruh Sağlığı Yasası psikologların kangrene dönüşen sorunlarına çözüm üretmez. Psikoloji bir sağlık bilimi olsa da danışmanlık psikolojinin en önemli sac ayağıdır. Psikolojiyi sadece klinik boyutuyla düşünmek yanılgı olur. Psikoloji geniş bir yelpazede oldukça zengin bir alanda hizmet sunan bir bilimdir. Ruh sağlığı yasası ise Sağlık Bakanlığı'na bağlı merkezler için bir nebze olsa bir yaşam alanı oluşturabilir. Ancak Sağlık Bakanlığı her zaman hekim otoritesi altında bu hizmetlerin sunulmasını sağlar. Oysa Psikologların bağımsız faaliyet göstermeye ihtiyaçları vardır. Verdikleri hizmetler tıbbi müdahale değildir. Psikologların kendi iş yerlerini açmaya ihtiyaçları var. Mezun durumda olan psikologlara istihdam alanı oluşturmaya ihtiyaçları var. Vergi mevzuatının en ağır yükü psikologların sırtında. Bu yükün hafifleme ihtiyacı var. Sigorta sisteminin dışında tutulan bir psikolojik hizmet ağı var. Sigorta sistemi ile desteklenmeye ihtiyaç var. Bu ve buna benzer sorunlar için Ruh Sağlığı Yasası çözüm üretmez. Hatta psikologların bağımsız çalışma talepleri için yıkıcı etki oluşturur. Çözüm Bağımsız Psikoloji Yasasında" ifadelerine yer verildi.
İkinci bir dalga gündem için psikologlar tarafından Sosyal ağlarda #bagimsizpsikolojiyasasi hashtagı ile yeni bir gündem çalışması başlatıldı.
Sponsor İçerik
15 Seanslık Yapılandırılmış Nöropsikolojik Terapi Programı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.