1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Anayasa Mahkemesi 'harakiri' yaptı

Anayasa Mahkemesi 'harakiri' yaptı

Star gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, 24 canlı yayınında Anayasa Mahkemesinin kararını yorumladı.

A+A-

STARGAZETE.COM - Star gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, 24 canlı yayınında Anayasa Mahkemesinin kararını yorumladı. Karaalioğlu, mahkemenin kendi yetkisini aştığını, tarihte ilk defa esasa dair bir karar verme cüretini gösterdiğini söyledi. Karaalioğlu, mahkemenin bu kararıyla 'harakiri' yaptığını, hukuk düzenini çökerttiğini söyledi.

Canlı yayına telefonla katılan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi hukukçu Mustafa Şentop da, Anayasa Mahkemesinin kendi yetkilerini aştığını ve yok hükmünde bir karar verdiğini belirtti. Şentop, TBMM'ye, yeni bir karar alarak Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesini iptal eden kararının yok hükmünde olduğunu saptaması gerektiğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise Anayasa Mahkemesi kararını CNN Türk'te değerlendirdi. Bozdağ, Mahkemenin kanun koyucu gibi hareket ederek Anayasayı ihlal ettiğini söyledi. Bozdağ şöyle konuştu:  'Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile Meclis'in Anayasa değişikliği yapması imkansız hale gelmiştir. Mahkeme demokrasiye ciddi bir hasar vermiştir.'

Bu haber toplam 2607 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.