1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Almanya'da Bağımlılar için Türkçe danışma hattı

Almanya'da Bağımlılar için Türkçe danışma hattı

Nürnberg'de faaliyetlerini sürdüren madde bağımlıları Terapi Merkezi 'Dönüş' Almanya genelinde Türkçe Danışma hattı açtı.

A+A-
Serdar TÜREN / POST GAZETESİ
Nürnberg'de faaliyetlerini sürdüren madde bağımlıları Terapi Merkezi 'Dönüş' Almanya genelinde Türkçe Danışma hattı açtı. Terapi Merkezi yetkilileri tedavi olmak isteyen hasta ve yakınlarının bu hattan yardım ve bilgi alabileceklerini bildirdiler.

NÜRNBERG - 1995 yılında kuralan ve Nürnberg şehir merkezine yirmi kilometre uzaklıkta bir kasabada faaliyetlerini sürdüren Dönüş Terapi Merkezi, göçmen kökenli madde bağımlıları için hizmet vermeye devam ediyor. Türk ve Müslüman madde bağımlılarının kültür, din ve dil farklılıkları gözönüne alınarak kurulan Merkez tedavi olmak isteyen hastaları ailevi bir ortamda tedavi ediyor. Tedavi Merkezi yetkilileri gazetemize verdikleri demeçte gençlerimizin ve vatandaşlarımızın bu hastalıktan nasıl kurtulabileceklerini ve ne tür bir tedavi yöntemi uyguladıklarını anlattılar. 'Terapi Merkezimiz on sekiz yaşını doldurmuş bütün erkek vatandaşlarımıza açıktır. Temel kuralımız terapiye başlamak isteyenlerin uyuşturucu ve alkol kullanmamaları, şiddet ve tehdit altında bulunmamaları ve silah bulundurmamalarıdır. Terapi süresi sekiz ay olup beş etaptan oluşmaktadır. Bunların içinde Grup ve bireysel terapiler, çalışma terapisi, aile seminerleri, Almanca dersleri, spor aktiviteleri ve boş zamanları değerlendirme gibi çalışmalar vardır. Üzerinde önemle durduğumuz konular ise Terapi süresince dini bayramları kutlama, Türkçe gazete okuma ve televizyon izleme imkanı sunulmasıdır. Uzman çalınlarımız, Psikolog, Doktor, Sosyal Pedagoglar, Terapistler, Marangoz, ev işleri sorumlusu ve sekreterden oluşmaktadır. Bilhassa gençlerimizin ve vatandaşlarımızın normal hayata kazandırılması için elimizden gelen her türlü gayreti veriyoruz. Almanya çapında kurduğumuz Türkçe danışma, yardım ve destek hattını madde kullanan veya yakınları isim vermeden (anonim) sabit hat fiyatıyla arayabilirler.
 
Telefon hattımız Salı ve Cuma günleri saat 18:00 ile 20:00 arasında sizlere hizmet vermektedir' Cözüm arayan vatandaşlarımız 0911 -81 50 120 arayarak yardım alabilirler.
Bu haber toplam 6075 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.