1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ALİ ASIF ZERDARİ'NİN AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL

ALİ ASIF ZERDARİ'NİN AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL

Pakistan'da Pervez Müşerref'ten Boşalan Devlet Başkanlığı Koltuğunun En Önemli Adayı Ali Asıf Zerdari'nin, Geçtiğimiz Yıllarda Akıl Sağlığındaki Problemler Nedeniyle Tedavi GörMÜŞ.

A+A-

PRESSTURK.COM - Pakistan'da Pervez Müşerref'ten boşalan Devlet Başkanlığı koltuğunun en önemli adayı Ali Asıf Zerdari'nin, geçtiğimiz yıllarda akıl sağlığındaki problemler nedeniyle tedavi gördüğü, ancak bir iyileşme olmadığı bildirildi.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, Aralık'ta suikaste kurban giden eski başbakan Benazir Butto'nun eşi ve Pakistan Halk Partisi Başkanı Zerdari'ye, psikolojik rahatsızlık, bunama, ağır depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konmuş. Eski yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Pakistanlı liderin son 20 yılının yaklaşık 11 yılını hapishanelerde geçirdiği, uğradığını iddia ettiği işkenceler yüzünden akıl sağlığını kısmen kaybettiği aktarıldı.

2007 Mart'ında Zerdari'yi tedaviye alan New York'taki psikiyatrist Philip Saltiel, kendisinin hapishane döneminde yaşadıklarının Pakistanlı liderde duygusal istikrarsızlık, hafıza kaybı ve konsantrasyon problemleri oluşturduğunu tespit etmiş. Saltiel, şu ana kadar Zerdari'de herhangi bir gelişme görmediğini söyledi.

Başka bir New Yorklu psikiyatrist Stephen Reich de, Zerdari'nin karısının ve çocuklarının doğumgünlerini hatırlayamadığını, bir dönem intiharı dahi düşündüğünü belirtti.

Pakistan Halk Partisi lideri, geçmişteki yolsuzluk suçlamalarından yeniden hapse girmemek için sağlık raporlarını kullanmış ve bunda da başarılı olmuştu. Zerdari hakkındaki dava Mart ayında düşmüştü.

Zerdari, şu ana kadar sağlık sorunları ile ilgili yorum yapmadı. Ancak Londra'da bulunan Pakistan Yüksek Mahkemesi görevlisi Vacid Şamsul Hasan, kendisinin durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Ali Asıf Zerdari, nükleer silahlı bir orduya sahip olan Pakistan'ın devlet başkanlığına en önemli aday konumunda. 

Bu haber toplam 2922 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.