1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akıl Hastanesi İnşaatı 15 Yıldır Bitirilemedi

Akıl Hastanesi İnşaatı 15 Yıldır Bitirilemedi

Merhum işadamı Mustafa Dörtçelik tarafından 1995 yılında yapımına başlanan, ardından da Sağlık Bakanlığı'na devredilen Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi inşaatı aradan geçen 15 yıla rağmen bitirilemedi.

A+A-

Hastane inşaatı için son 4 yılda 18 milyon TL ödenek ayrıldı. Bursa'nın çeşitli yerlerine çok sayıda okul ve hastane yaptıran merhum işadamı Mustafa Dörtçelik, 15 Kasım 1995'te merkez Nilüfer ilçesi Görükle beldesinde Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'nin temelini attı. Bir süre sonra yüksek KDV oranları nedeniyle inşaatı duran bina, Dörtçelik'in ölümüyle Sağlık Bakanlığı'na devredildi. 2006'dan bu yana 18 milyon TL ödenek ayrılan hastane inşaatına yıllardır çivi çakılmamasına siyasiler tepki gösterdi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, hastane önünde basın toplantısı düzenledi. 15 ay önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'nca cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini hatırlatan Demirel, şunları söyledi: "Yıllardır bu hastaneye çivi çakılmıyor. İnşaat bir türlü bitirilemedi. Son 4 yıl içinde 18 milyon TL ödenek ayrılmış. 2008'de 15,6 milyon TL, 2009'da da 2 milyon TL ödenek ayrılmış. İnşaat bedeli 25 milyon TL görülüyor. Ancak inşaat halen tamamlanmadı. Pazartesi günü konuyla ilgili ikinci bir önerge vereceğim. Çünkü ayrılan ödenek nerede kullanılmış, onu bilmiyoruz. Gördüğümüz inşaata çivi bile çakılmadığı."

Demirel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından kendisine verilen bilgide, hastanenin 31 Aralık 2000'de bitirilmesi gerekirken hayırsever işadamı Dörtçelik'in vefatıyla sürecin uzadığının vurgulandığını, ancak inşaatın bir türlü bitirilemediğini söyledi. Sağlık Bakanı Akdağ'ın 200 yataklı hastanenin inşaatının 2010 yılında bitirileceğini açıkladığını hatırlatan Demirel, "İnşaat atıl vaziyette, camlar kırık." diye konuştu.

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.