1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aileder Alkol Yasasına Destek Veriyor

Aileder Alkol Yasasına Destek Veriyor

AİLEDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan, meclis komisyonundan geçen alkol yasasının son derece yerinde bir karar olduğunu söyledi.

A+A-
Alkolle ilgili düzenlemenin de içinde olduğu teklif, komisyonda kabul edildi. Yasanın içeriğinde ise alkollü içkilerin reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı artık yapılamayacak. Alkollü araç kullanan sürücülere 700 TL para cezası ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konulacak. 

 

Topluma verdiği zararlar ortada

AİLEDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçarslan katıldığı televizyon programında, alkolün bireylere ve toplumuna verdiği zararların önemine değindi. Trafik kazalarında alkollü araç kullanımı yüzünden binlerce insan ölüyor diyen Kılıçarslan, "Bazen aile içi ciddi şiddete varacak derecede sonuçlar ortaya çıkıyor. Alkol kullanımını sınırlamak toplumu bu yönde bilinçlendirmek lazım. Kampanya ve yasalarla zararların önüne geçilmesi çok önemli. Meclisin aldığı karar toplumda birçok zararlı sonuçları önleme açısından daha sağlıklı ve daha mutlu bir ilişki kurulması açısından oldukça yerinde" diye konuştu.

Yasa Önerisine açık destekerlini ifade eden Fatih Kılıçlarslan sözleri,ne şöyle devam etti: "Alkolün insan sağlığına zararının yanında belki de en önemli zararı topluma ve aileye verdiği zararlardır. Ülkemizde işlenen suçların ve gerçekleşen kazaların çok ciddi bir oranı alkolden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle alkol kişisel olduğu kadar, belki de daha fazla, toplumsal bir sorundur. Aile içi geçimsizliklerin, kavgaların, şiddetin ve boşanmaların da bir numaralı sorumlusu alkoldür. Bu nedenle, alkol ile mücadelede toplum olarak bilinçlenmek çok önemlidir. Alkol kişisel bir eğlence aracı değildir. Toplumu ve aileyi derinden yaralayan bir tehlikedir." 

HABERİN VİDEOSU


 

Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.