Ağrılarımızın psikolojik ve duygusal sebepleri
Bilimde ve sağlık da her ne kadar ilerlesek de insan vücudu ve nasıl çalıştığıyla ilgili pek de fazla bilgiye sahip değil. Ağrıların nasıl meydana geldiği ise hala gizemini koruyor. Hastalıklarımız ve ağrılarımız basitçe söylersek vücudunuzun size yolladığı birer uyarı mesajıdır.
Doğuştan gelen hastalıklarımız dışında sonradan meydana gelen her acı ve ağrı bize vücudumuzun gönderdiği sinyallerdir. Vucud hangi düşünceden memnun değilse, onu yansıtan organın işleyişini yavaşlatmaya başlar. Yani her organın bağlı olduğu bir duygu kalıbı vardır.
Ağrılarımızın ruhsal ve zihinsel nedenleri:
Baş ağrısı: Gün içerisinde yaşanan stresten kaynaklı olabilir. Kasılmalar ve rahatlayamama, düzensiz nefes alma ve beyne giden oksijenin azalması baş ağrısının önemli sebeplerindendir. Kendini eleştirme, korku.
Boyun Ağrısı: Boyun ağrısı kronik olabiliceği gibi inatçılıktan ve kin beslemekten de kaynaklanabilir.
Sırt Ağrısı: Sırt ağrısı çevreden destek görememe ve sevgi eksikliğinden kaynaklanabilmektedir.
Alt sırt: para konusunda endişe, korku. Orta sırt: suçluluk duygusu. Üst sırt: duygusal olarak destek arayışı.
Bel Ağrısı: Belinizde oluşan ağrıların altında yatan sebepler, maddi kaygılar ve gelecek endişesi olabilir.
Dirsek Ağrısı: Hayatınızda büyük değişimler yaşadığınızda, severek de olsa dirseklerimiz ve kalçalarımız bu değişime direniyor ve düzeni korumak istiyor olabilir. Böyle durumlarda ise sinyal veriyorlar.
El Ağrısı: Psikologlara göre ellerimiz diğer insanlarla olan iletişim araçlarımızdır. Bu sebeple vücut dilinde en çok eller kullanılmaktadır. Ellerinizde duyduğunuz ağrının kaynağı da iletişim eksikliği, kendinizini ifade edemeyişiniz olabilir.
Ayak Ağrıları: Bütün yükün ayaklarda birikmesi kötümserliğin ve olumsuz etkileri de ayakları etkiliyor.
Bacak Ağrısı: Bacak ağrıları kişinin kendine güvensizliği, yetersizlik duygusu ve kıskançlıkla tetiklendiğinden kaynaklanmaktadır.
Kulak Çınlaması: Dinlemeyi reddetme. İç sesini işitmeme, inatçılık. Unutkanlık: Korku, hayattan kaçış. Kendine sahip çıkamama.
Baş Dönmesi: Kararsız, dağınık düşünme. Dikkatle bakıp görmeyi reddetme.
Acıyı hissetme ve onu geçirme, ilaç içmekten çok kişisel çabaya bağlıdır.
Kaynak:https://canakkalegundem.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.