1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adli Tıp: Cem Garipoğlu'nun Akli Dengesi Yerinde

Adli Tıp: Cem Garipoğlu'nun Akli Dengesi Yerinde

Münevver Karabulut davasında Adli Tıp Kurumu'nun cinayet zanlısı Cem Garipoğlu ile ilgili raporu mahkemeye ulaştı. Adli Tıp raporunda ''Cem Garipoğlu'nun akli dengesi yerinde'' dedi

A+A-

"SANIK CEM GARİPOĞLU'NUN CEZAİ EHLİYETİ TAM"

Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.  

Mahkeme heyeti başkanı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından dava dosyasına gönderilen raporda, tutuklu sanık Cem Garipoğlu'nun akli dengesinin yerinde olduğunun bildirildiğini ifade etti.

23 SAYFALIK ADLİ TIP RAPORU

4. Ağır Ceza Mahkemesine ulaşan 23 sayfalık Adli Tıp Raporu'nu, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. C. Haluk İnce, Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı Başkan Prof. Dr. Hamdi Tutkun, Adli Tıp Uzmanı üye uzman Doktor Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Uzmanı üye uzman Doktor H. Mehmet Akın, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı üye prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üroloji Uzmanı üye Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi uzmanı üye Doç. Dr. Osman Abalı ve Çocuk Cerrahi Uzmanı üye Prof. Dr. Haluk Emir tarafından hazırladı.

"CEM'DE HERHANGİ BİR AKIL HASTALIĞI VEYA ZEKA GERİLİĞİ SAPTANMADI"

Raporda, Sanık Cem Garipoğlu'nun ceza ehliyetini etkileyen bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı bulunup bulunmadığı yönünde 16 Nisan 2010'da muayene yapıldığı belirtildi. "Ceza sorumluluğuna müesssir ve kişide şuur ve hareket serbestliği ile olayları kavrayıp onlardan sağlıklı sonuçlara varabilme yeteneğini ortadan kaldıracak ya da azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve ya zeka geriliği saptanmadı. Dava dosyasının tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeyede rastlanmadı. Bu duruma göre Cem Garipoğlu'nun olay tarihinde işlenen suça karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde alınan karar oy birliğiyle mütalaa olunur."

CEM ARALIKLARLA ALKOL KULLANIYOR

Mahkemeye sunulan 6. İhtisas Kurulu’nun hazırladığı raporun 14. Maddesinde Cem Garipoğlu ile ilgili dikkat çekici bilgilere yer verildi. Cem Garipoğlu’nun nadiren alkol kullandığı belirtilen raporun devamında, Garipoğlu’nun kurula şu bilgileri verdiği belirtildi ; “Olaydan 3-4 gün önce kız arkadaşı ile evdeyken ‘Sen de erkek misin’ dediğinde alınmadığını ama yineleyince kendini kaybetmiş olduğunu, mutfağa gittiğini hatırladığını, duygularını ifade etmekte zorluk yaşadığını, ilkokul 4’te aileden ayrıldığını, Çin’de 2 buçuk yıl kaldığını, bunun yanı sıra tanımadığı ailelerin yanında İtalyanca, Fransızca, Rusça, Çince öğrendiğini anlattı."

UYKUYA DALMA KONUSUNDA SORUNLARI VAR

Raporun devamında Cem’in uykuya dalma konusunda sorunlar yaşadığına dikkat çekilirken, kurulun geçmişte kötü bir olay yaşayıp yaşamadığı sorusu üzerine Garipoğlu’nun, “Hatırlamadığını, yurt dışına ilk gittiğinde 9-10 yaşında olduğunu, babasının önerdiğini ve kendisinin de istediğini; oraya bir amaç için gittiğini ve hedefine konsantre olduğunu, 5 yabancı dil öğrendiğini, olaydan 11 ay önce Münevver ile tanıştıklarını, 4 ay önce sevgili olduklarını, genel olarak mutlu olduklarını, olayın gözünün önüne geldiğini, hiçbir zaman hiçbir insanın ölmeyi hak etmeyeceğini, olayı bölüm bölüm hatırladığını söylediği raporda yer aldı.

"KAMERALAR KIRIK VE ARIZALI"

Mahkeme başkanı Günaydın, dava dosyasına gelen diğer evrakları da okudu. Geçen celsede Münevver Karabulut'un öldürüldüğü evdeki kamera görüntüleri, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sorulmuştu. Gelen cevabi yazıda sorulan kameranın 3 yıldır kırık ve arızalı olduğu kaydedildi.

TANIK TAKSİCİ: HALA SANIK CEM GARİPOĞLU'NU TANIMIYORUM

Duruşmada 3 kişi 'tanık' sıfatıyla dinlendi. Taksici tanık Mehmet A.D. olay günü sanık Cem Garipoğlu'nu Şelale vilalarından alıp almadığını hatılamadığını söyledi. Tanık taksici Mehmet A.D. hala sanık Cem Garipoğlu'nu tanımadığını belirtti.

"TESTEREYİ CEM SATIN ALDI"

Sanık Cem Garipoğlu'nun olay sırasında kullandığı testerenin satıldığı nalbur dükkanın sahibi tanık Yusuf  T. "Ben nalbur dükkanının sahibiyim. Testerenin satın alındığı tarihi hatırlamıyorum. Ancak şu an sanıklar arasında bulunan sanık Cem Garipoğlu olay günü saat 14.00 ile 15.00 arasına marketimize geldi. İş yoğunluğu nedeniyle ben başka işlerle meşgulken yanımda çalışan İ.B. bir testereyi kağıda sarıp, poşete koyup kendisine verdi. Bende fişi kestim ve parasının üstünü Cem'e teslim ettim" dedi.

"CEM, MÜNEVVERİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLÜYORDU"

Cem Garipoğlu'nun arkadaşı tanık T.Y. olay hakkında bilgisi olmadığını ancak Münevver ile Cem Garipoğlu'nun sevgili olduklarını söyledi. Tanık T.Y. "Cem, Münevver'i çok sevdiğini söylüyordu" dedi.

DURUŞMA 11 ŞUBAT 2011'E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Karabulut ailesinin avukatının isteği üzerine Burgaz Alkollü İçecekler Fabrikası’nın giriş ve çıkış kapılarında ve katlarında bulunan kameraların bağlı bulunduğu bilgisayarların harddisklerinin incelenmesi için bulundukları yerden alınıp mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu harddisklerin de incelenmek üzere TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanıklar Hayyam Garipoğlu, Mehmet Kararkayalı, Ahmet Batur ve Habip Kurt'un duruşmalardan vareste tutulması talebini reddetti. Adli Tıp Raporuna karşı taraf avukatlarının yazılı beyanda bulunması için süre tanıyan mahkeme heyeti Cem'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"9 AY SONRA ADLİ TIP RAPORU MAHKEMEYE GELDİ"

Münevver Karabulut ailesi ve Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı. 9 ay sonra Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini anlatan Epözdemir, "Akıl sağlığı biizm için önemli değildi. Ancak Cem'in avukatı istedi. Akıl sağlığı yerinde değil diye rapor gelseydi olay daha çok vahim olurdu" dedi.

"KIZIMIN KANI YERDE KALMAYACAK"

"Ahımız aheste aheste çıkıyor" diyen Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut, "Rabbim mazlumun ahını yerde bırakmaz. Bırakmadığına inanıyorum zaten. Kızımın kanı yerde kalmayacak, tek isteğim hakimin tarafısız olmasıdır" dedi. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, davanın artık kamuoyunun davası haline geldiğini anlatarak, "Suçlulardan Cem sadece tutuklu, diğer suçlular ise dışarda geziyor" şeklinde konuştu.

CEM'İN 24 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR 

Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, “tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek”ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un “suçluyu kayırmak”, anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da “suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek” suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, “tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek” suçundan 18 ila 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.

DHA

Bu haber toplam 5572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.