1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD askerinde psikolojik çözülme

ABD askerinde psikolojik çözülme

Binlerce ABD askerinin ölmesine neden olan Irak'ın işgali Washington'a pahalıya patladı. Irak'ta bulunan ABD askerlerinin 2009 yılında rekor sayıda intihar ettiği ortaya çıktı.

A+A-
Binlerce ABD askerinin ölmesine neden olan Irak'ın işgali Washington'a pahalıya patladı. Irak'ta bulunan ABD askerlerinin 2009 yılında rekor sayıda intihar ettiği ortaya çıktı. Irak ABD Ordusu'nu yayınladığı son raporda 2009 yılının ilk dört ayında 56 asker intihar etti. Bu rakamın Mart ayında 13 olarak rekor bir rakama ulaştığı belirtildi. Irak'taki ABD Ordusu İkinci derece sorumlusu general Peter Chiarelli'in servise koyduğu bilgiler ABD medyasında acil haber olarak değerlendirildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak ziyaretinde çok açık bir şekilde görülen askerlerin Irak'ı terk etme isteklerinin bu intihar furyası ile doğrudan ilişkisi olduğunu söyleyen ordu uzmanları, yaşananların gerçekten çok acı olduğunu vurguladı.

ORDUYA MÜZİK TERAPİSİ

ABD ordusunda 2008 yılının tamamında intihar eden asker sayısının 143 olduğu dikkate alınırsa yılın dört ayında 56 askerin intihar etmesi ordu psikoloji eğitim merkezini hareke geçirdi.

Bu noktada, ABD'den ünlü sanatçıların getirilmesi ve müzik terapisinin uygulanması gündeme geldi.

ASKERLERDE PSİKOLOJİK ÇÖZÜLME

Binlerce ABD askerinin ölmesine neden olan Irak'ın işgali Washington'a pahalıya patladı. Psikolojik çözülme yaşayan askerler 'Beyaz Saray'ın Irak'ı terk edeceğiz' hazırlığına bile inanmıyor.
Bu haber toplam 2985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.