1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 4 Şarjör Boşaltmışlar!

4 Şarjör Boşaltmışlar!

Mardin’de cezaevi önünde yaşanan katliamda, iki saldırganın 5 kişiyi 5 dakikada öldürdüğü, 4 şarjör boşalttığı ve son kurşunu da 7 yaşındaki Nizamettin’in başına sıktıkları ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili 4 gözaltı var.

A+A-

MARDİN E Tipi Kapalı Cezaevi önünde önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen saldırı, kamuoyunu dehşete düşürdü. Ayşe Sürer (38) çocuğu Süleyman Fırat Sürer (4) ile  Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek'in (10) kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı.

ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

İddiaya göre, geçen yıl Savur ilçesinde, aralarında husumet bulunan Erkan ailesiyle, birbiriyle akraba olan Sürer ve İpek aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Kavgada Ali Erkan ile Osman Erkan öldü, Abdulkadir Sürer, kardeşi Celil Sürer ile yeğenleri Mehmet İpek cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Olayın kan davasına dönüşmesi üzerine cezaevine giren Mehmet İpek'in eşi Emine İpek, 7 çocuğunu yanına alarak Diyarbakır Bağlar'da yaşayan akrabaları Sürer ailesinin yanına yerleşti. 13 kişiden oluşan iki ailenin yaşadığı ev, geçen 29 Ocak gecesi ateşe verildi. Olayda Emine İpek'in çocukları Ferzande İpek (5) ile Nurhak İpek (3) öldü. Sürer ve İpek ailelerinin iddiasına göre, iki ailenin yakılarak yok edilmek istendiği bu kundaklamayla ilgili hiçbir soruşturma açılmadı. Diyarbakır Valiliği, bu olay üzerine İpek ve Sürer ailelerine kentte başka bir ev kiraladı. Bölgenin geleneklerine göre kan davalarında dokunulmayan kadın ve çocuklar, buna güvenerek önceki gün Mardin E Tipi Cezaevi'ne ziyarete gitti.

4 ŞARJÖR BOŞALTMIŞLAR

Abdülkadir ve Celil Sürer ile Mehmet İpek'i çocuklarıyla birlikte ziyaret eden Ayşe Sürer ve Emine İpek, çıktıktan sonra cezaevi kapısının 15 metre önünde beklemeye başladı. Tam bu sırada, silahlı 2 saldırgan, 5 kişinin yanına geldi. Çok yakın mesafeden kadın ve çocukların başlarına ateş eden saldırganlar, 4 şarjör boşalttı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Emine İpek, saldırı sırasında vücudunu çocuklarına siper etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Çünkü 2 saldırgan, tutukluk yapan tabancalarının tutukluluğunu giderdikten sonra şarjörleri değiştirip, ateş etmeye devam etti.

SON KURŞUN NİZAMETTİN'E

Olayda çocuklardan Nizamettin İpek'in ilk kurşunlarla yaralandığı, ancak saldırganın daha sonra yerde yaralı annesine bakan çocuğu başına bir kez daha ateş ederek öldürdüğü belirtildi. 60 kurşun sıkan 2 saldırgan, olayın ardından kaçtı. Saldırı, 5 dakika içinde olup bitti. Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, "Olayı gerçekleştirenlerin kısa namlulu silah kullandıkları, yüzlerine maske takmadıkları tespit edildi" denildi.

'Askerler donup kaldı'

Görgü tanıklara göre saldırı yaklaşık 5 dakika içinde olup bitti. Bazı görgü tanıkları şoke olduklarını, bu vahşet 15 metre önlerinde olmasına karşın cezaevi girişindeki nöbet kulübelerinde bulunan askerlerin de donup kaldığını iddia etti, "Eğer askerler tek bir el bile havaya etse belki bu katliam olmazdı" dedi.

Koruma altındalar

DİYARBAKIR Valiliği, kan davası nedeniyle dün 5 kişinin öldürülmesi üzerine ailelerin kentte yaşayan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu diğer fertlerini hemen gizli bir yerde koruma altına aldı.

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.