1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK FİLM

  3. Zoraki Kral Filmi (The King's Speech) Fragmanı

Zoraki Kral Filmi (The King's Speech) Fragmanı

Tom Hooper'ın yönettiği ve Colin Firth, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi ile Geoffrey Rush'un oynadığı ''Zoraki Kral (The King's Speech)'' filmi bu hafta vizyona giriyor.

A+A-

Tom Hooper'ın yönettiği ve Colin Firth, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi ile Geoffrey Rush'un oynadığı ''Zoraki Kral (The King's Speech)'' filminde, babası 5. George'un ölümünün ardından, ağabeyi Edward'ın da tahttan feragat etmesi üzerine Albert'ın krallık görevini devralmak zorunda kalması anlatılıyor.

Kekemeliği yüzünden dehşet içinde olan Albert, eşi Elizabeth, Avustralyalı terapist Lionel ve hükümetin desteğiyle kekemeliğinin üstesinden gelir ve ülkesindeki insanlara güven vererek, savaş için onları birleştirir.

İngiltere'nin Oscar'ı sayılan BAFTA Ödülleri'nde törene damgasını vuran 'King's Speech' (Zoraki Kral), İngiltere Kralı 6. George'un kekemeliği yenmesini ve tahta çıkışını anlatan Tom Hooper imzalı yapım. En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek Oyuncu gibi 7 ödülün sahibi oldu. En iyi yönetmen ödülünü ise 'Social Network' (Sosyal Ağ) filminin yönetmeni David Fincher aldı. Natalie Portman'ın bir balerini canlandırdığı 'Black Swan' (Siyah Kuğu) filmi, 12 dalda aday gösterildiği BAFTA'da sadece En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alabildi. Londra'daki Royal Opera House'ta yapılan törende, çok sayıda aktris ve aktör birbirinden şık kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdi.

GÜL DE BEĞENMİŞTİ

Aldığı ödüllerle 12 dalda aday olduğu Oscar'a da göz kırpan 'King's Speech', Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de beğenisini kazanmıştı. Twitter'a, filmi eşiyle birlikte izlediğini ve çok beğendiğini yazan Gül, 'Filmin çok konuşulacağını ve birçok ödül alacağını tahmin ediyorum' demişti.



Tür : Dram / Tarihi
Gösterim Tarihi : 18 Şubat 2011
Yönetmen : Tom Hooper
Senaryo : David Seidler
Yapım : 2010, ABD , 118 dk.

Bu haber toplam 7729 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.