1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Zekâ Oyunları Yarışması başlıyor

Zekâ Oyunları Yarışması başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Zekâ Vakfı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK işbirliğiyle 13. Zekâ Oyunları Yarışması düzenliyor

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Zekâ Vakfı, ODTÜ, TOBB ve TÜBİTAK işbirliğiyle 13. Zekâ Oyunları Yarışması düzenliyor. “Oyun 2008” olarak adlandırılan yarışmaya her yaştan ve eğitim seviyesinden vatandaş katılabilecek.

Yarışma için eleme sınavı soruları 21 Eylül 2008 Pazar gününden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı ve TZV(Türk Zekâ Vakfı) web sitelerinde, gazeteler ve dergilerde yayınlanmaya başlayacak. Yaş, tahsil vb… sınırlamalar olmadan herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenler, sınav sorularını İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve MEB Bilim ve Sanat Merkezleri ve TZV’ndan temin edebilecek. Ancak cevapların en geç 24 Ekim 2008 Cuma gününe kadar postayla, faksla veya TZV web sitesi üzerinden teslim edilmiş olması gerekiyor. Yarışmanın değerlendirmeleri ise; 14 yaş altı, 14–21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere toplam üç kategoride yapılacak. Eleme ve Yarı Final sınav sonuçları da Milli Eğitim Bakanlığı ve TZV web sitelerinde yayınlanacak, başarılı olan yarışmacıların davet mektupları da internet yoluyla ulaştırılacak.

Her kategorinin birincisine 10’ar Cumhuriyet altını

Oyun 2008 Final sınavına ise; her kategoriden 8 kişi olmak üzere toplam 24 yarışmacı katılabilecek. Yazılı sınavın ardından, kategorilerinde ilk 3 dereceyi alan 9 yarışmacı yapılacak olan sözlü sınavda yarışacak. İzleyiciler önünde yapılacak olan sözlü sınavda jüri üyeleri bulunacak ve yarışmacılara zekâ oyunlarının yanı sıra aktüel konular, bilim, sanat, genel kültür vb. alanlarda da sorular yöneltecekler.

Yarışmada ayrıca; her kategorinin birincisine ödül olarak 10’ar

Bu haber toplam 2928 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.