'Virginia Satir Modeli ile Aile Terapisi' Konferansı

'Virginia Satir Modeli ile Aile Terapisi' Konferansı
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, 'Virginia Satir Modeli ile Aile Terapisi' Konferansı düzenledi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, etkinliklerine devam ediyor. BAÇTE Birey Aile Çocuk Terapileri Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Psikoterapist Mehmet Tekneci ve Kanada Virginia Satir Terapisti & Yukon Satir Enstitüsü Başkanı Patricia Bragg konuk oldu. 

Alev Ofluoğlu Salonunda gerçekleşen konferansta, Virginia Satir Modeli ile Aile Terapisi konusu ele alındı. Sunuculuğunu Psikoloji Bölümü 3.sınıf öğrencisi Ebru Akkoyun’un, tercümanlığını ise Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Günseli Bayır’ın yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İşçi yaptı. Prof. Dr. İşçi, Dr. Psikoterapist Mehmet Tekneci, Yukon Satir Enstitüsü Başkanı Patricia Bragg ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek mikrofonu Dr. Tekneci’ye devretti. 

BAÇTE Birey Aile Çocuk Terapileri Enstitüsü’nün hizmetlerinden bahseden Dr. Tekneci, çocuk gelişimine verdikleri desteği ifade etti. Yukon Satir Enstitüsü Başkanı Patricia Bragg’ın bugün konuşmacı olarak aramızda yer almasından duyduğu memnuniyeti belirten Dr. Tekneci, Virginia Satir’in çok değerli öğrencisi Patricia Bragg’i sahneye davet etti. 

Bragg konuşmasına Virginia Satir modelini anlatarak başladı. Kişinin çevresindekilerle barış içerisinde olmasının tüm Dünya’ya barış getireceğini vurgulayan Bragg, birçok bireyin ailesiyle ve diğer kişilerle arasındaki sorunlar nedeniyle terapiste gittiğini söyledi. Aile terapistlerine ilk katılan kişilerin genellikle anneler olduğunun altını çizen Bragg, sorunları başkasını değiştirmek üzere değil, kişinin kendi kendisini değiştirmesini sağlayarak çözdüklerini belirtti. İnsanların çevrelerinde sürekli çatışmalar yaşadıklarından bahseden Bragg, “Virginia Satir modeli program odaklı değil. Ailenin bu süreçle nasıl baş ettiği esas hedefimizdir. Önemli olan problemlerle nasıl baş edebileceğimizi öğrenmek. Virginia Satir modeli, aile içerisinde bireylerin güçlenmesini ve problemlerle baş edebilmesini sağlamaktır. Terapime gelenler sorunlarını anlatıyorlar. Empati kurarak bunu dinliyorum ve onlara kendileri için neyi değiştirmek istediklerini soruyorum. Terapide bireysel olarak sadece kendimizi değiştirebiliriz. Terapide kişinin ne yaptığı ya da yapmadığı değil neyi değiştirmek istediğini öğrenmeye çalışıyoruz.” dedi. Konuşmasının ardından sahneye öğrencilerden 5 kişiyi davet eden Bragg, temsili bir problemli aile gösterisi düzenledi. Bir ailede ebeveynler arasındaki çatışmanın çocukları nasıl etkilediğini, sorunların nasıl çözülebileceğini tüm salon gülerek ve düşünerek izledi. 

Konferansın ardından kürsüye çıkan Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferzan Curun, konuşmacılara teşekkürlerini ilettikten sonra bir buket çiçek ve teşekkür belgesi taktim etti. 

Konferanstan görüntüler.

                                          1-008.jpg

                                          3-(1)-001.jpg

                                           10-002.jpg

                                          15-002.jpg

                                          17-001.jpg

                                          19-001.jpg



  •  

  •  

  •  

  •  

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 7317 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.