1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. VIII. Işık Savaşır Sempozyomu

VIII. Işık Savaşır Sempozyomu

VIII. Prof. Dr. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu 14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Konuyla ilgili hazıralanan davet mektubunda yer alan ayrıntılar şöyle:

A+A-

Değerli Meslektaşlarımız,

14-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan VIII. Prof. Dr. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, 40. kuruluş yılını kutlayan Türk Psikologlar Derneği işbirliği ile Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Dünyanın ve ülkemizin savaş, terör, açlık, çevre kirliliği gibi tehditlerle boğuştuğu bu günlerde psikologların önemli rolünü bir kez daha hatırlamak ve meslektaşlarımıza bu zorlu süreçlerde biraz olsun destek olabilmek adına sempozyumumuzun ana temasını “Umudu Yeşertmek” olarak belirledik. Ana temamız kapsamında, travma ve kriz müdahalelerinden koruyucu psikolojik sağlık çalışmalarına uzanan bir yelpazede çok farklı konuları tartışmayı, güncel klinik psikoloji yaklaşımları hakkında bilgi paylaşımı yapmayı umuyoruz. Bir diğer deyişle, bilimin ışığında yeniden bir ve bir arada olarak kendi umutlarımızı tazeleyelim istiyoruz.

Türkiye’de klinik psikolojinin gelişimine çok önemli katkılarda bulunmuş Prof. Dr. Işık Savaşır hocamız adına düzenlenen bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak sizleri sempozyumumuza davet ediyoruz.

Sempozyum düzenleme çalışmalarımız sürecinde her zaman olduğu gibi bizlere destek olan Başkent Üniversitesi Rektörü, Sayın Prof. Dr. Ali Haberal’a teşekkür ederiz.

14-15 Nisan 2017 tarihinde Ankara’da görüşmek dileklerimizle!

Saygılarımızla,

Sempozyum Düzenleme Kurulu a.
Doç. Dr. Okan Cem Çırakoğlu


Prof. Dr. Işık SAVAŞIR (25.04.1940–14.3.2000), Türkiye’de Klinik Psikoloji Alanı’nın gelişmesine öncülük etmiş, biliminsanı-uygulamacı modelini benimsemiş bir klinik psikolog olarak çok sayıda klinik psikoloğun yetişmesinde emekleri geçmiş, bir dönem Genel Başkanlığı’nı da yürüttüğü Türk Psikologlar Derneği çatısı altında mesleğe ilişkin örgütlü girişimlere öncülük ederek gerekli desteği her zaman sağlamış önemli akademisyenlerdendir.


new_scan-20130520140704-00001.jpg


is2.jpg


is3.jpg

Bu haber toplam 7419 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.