1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TÜRKİYE’NİN ZEKA DOYGUNLUĞU YOK

TÜRKİYE’NİN ZEKA DOYGUNLUĞU YOK

Sinema Ve dizi film Sanatçısı Uğur Yücel'e göre; “İç dünyası çok karmaşık insanlarız. Bir anlamda ruh hastasıyız, tımarhanede değil de hayatta kalmayı beceren insanlarız.”

A+A-

BİRGÜN GAZETESİ - İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 8. Bahar Şenliği kapsamında öğrencilerle yapılan bir söyleşiye katılan sanatçı Uğur Yücel, “İç dünyası çok karmaşık insanlarız. Bir anlamda ruh hastasıyız, tımarhanede değil de hayatta kalmayı beceren insanlarız” dedi.

2008’in Eylül’ünde bir TV kanalında yayınlanan başlayan “Canım Ailem” dizisinin oyuncuları önceki gün İzmir Ekonomi Üniversitesi 8. Bahar ?enliği’ne katıldı. Dizinin yapımcısı Erol Avcı ve oyuncu Ozan Güven’in yanı sıra sanatçı Uğur Yücel’in de bulunduğu söyleşide, öğrencilerin ‘normal hayatta nasıl birisi olduğunu’ sorması üzerine sanatçı Yücel, “Herkes gibiyiz. Ama sanatla uğraşan insanların algılaması farklı, hayata başka bir yerden bakıyorsunuz. Hayatı izliyorsunuz aslında. İnsana ait bütün özellikleri çok derinde hissediyorsunuz. Oyuncunun adını koyamadığı, ama doğrudan ilgilendiği şey, insan olma halidir aslında” dedi.

YÜCEL: TOPLUMSAL ZEKÂ EKSİK

Uğur Yücel, en çok hangi filminde ve hangi karakteri oynarken onu ‘yaşadığını’ soran bir öğrenciye, “Kendi oynadığım filmleri ve oyuncu olarak kendimi beğenmiyorum. Ama birini söylemem gerekirse ‘Alacakaranlık’ta Tahir Kemal’i söyleyebilirim” karşılığını verdi. Türkiye toplumunun kimlik açısından toplumsal zekâsına kavuşmuş olmadığını, bu anlamda zekâ doygunluğu yaşanmadığını dile getiren Yücel, “Türkiye'nin kapıları, zihni, ruhu daha yeni yeni açılıyor. İnternet çağının sınırsız, bayraksız toplum yaratacağına, dünyanın bir bütüne gideceğine inanıyorum” dedi.

GÜVEN: SENDİKALAŞMA OLMALI

Dizinin oyuncularından Ozan Güven ise, Türkiye'deki dizi ve sinema oyuncularının sendikalaşma yönünde bir çabasının bulunup bulunmadığı yönündeki soru üzerine, bunun olması gerektiğini, ancak Türkiye'deki dizilerin henüz bir endüstri haline gelmediğini ifade etti.

Yücel, Güven ve Avcı, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi öncesi “2’den 5’e” adıyla düzenlenen kısa film yarışmasında İEÜ öğrencilerince hazırlanan 14 filmi değerlendirerek sırasıyla “Esperanto”, “Çekirdek Aile” ve “Engel Olmadan” isimli filmleri ödüle değer buldu. BirGün-İzmir.

Bu haber toplam 2807 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.