1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Türk PDR-DER MEB'in İki Uygulamasını Yargıya Taşıdı

Türk PDR-DER MEB'in İki Uygulamasını Yargıya Taşıdı

Türk Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Derneği Milli Eğitim Bakanlığı'nın iki uygulaması hakkında iptal dava açtı.

A+A-

Türk Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Derneği, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in, 2. maddesinin, “Özel eğitim kurumları ile rehberlik araştırma merkezleri” yöneticiliklerine atamaları düzenleyen kısmının iptal edilmesi istemiyle dava açtı.

Derneğin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle:

"Derneğimiz, meslek elemanlarının özlük haklarının takipçisi olmaya devam ediyor. Mesleğimize ve meslek elemanlarına yönelik  çeşitli mevzuat düzenlemeleri veya yapılan uygulamalarla ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçmeyi, her koşulda  bir görev bilmekteyiz.
 
Derneğimiz 29 Haziran 2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının iki uygulamasını yargıya taşımıştır. Bunlardan birisi 15 Mayıs 2010 ve 27582 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in, 2. maddesinin, “Özel eğitim kurumları ile rehberlik araştırma merkezleri” yöneticiliklerine atamaları düzenleyen kısmının iptali istemli davadır.
 
İkincisi de Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün 24.05.2010 tarih ve 5405 sayılı yazısı ile dershanelere rehber öğretmen yetiştirmek amacıyla “Rehberlik Kursu” düzenlemesine yönelik işlemin iptaline yönelik davadır.
 
Her iki dava ile ilgili olarak bugün itibariyle Danıştay'a başvuruda bulunularak, öncelikle yürütmenin durdurulması ve sonrasında da iptali davaları, Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açılmıştır."
 
Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunulur.
 
Saygılarımızla...
 
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği

Yönetim Kurulu

Bu haber toplam 5262 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum