1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. TSK KORUYUCU RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMU

TSK KORUYUCU RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMU

TSK KORUYUCU RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMU GATA Şehit Tbp.Ütğm. Halil AKÇİÇEK Salonu, Ankara'da 06-08 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak. Kongreyle ilgili ayrıntılar şöyle...

A+A-

KONGRENİN AMACI

Türk Silahlı Kuvvetlerinde ruh sağlığını korumanın hedefi yalnızca olası hastalık etkenlerini önlemek değil aynı zamanda ruhsal ve sosyal iyilik halini artırarak personelin savaşma gücüne katkı sağlamaktır.

      Vatan hizmetini yapan Türk Gencinin yaş grubu dikkate alındığında, asker ocağında ruhsal ve sosyal tekâmülünü artırmak, ülkeye sosyal sorumlulukları gelişmiş birer yetişkin kazandırmak askerî psikolojinin önemli hedeflerinden biridir.

      Kıta ortamında birinci basmak sağlık hizmetlerine paralel yürütülen psikolojik danışma ve rehberlik faaliyetleri yanı sıra lider danışmanlığı, emniyet ve kaza önleme uygulamaları da koruyucu sağlık çalışmalarının önemli unsurlarını oluşturmaktadır.

      Ulusal ve uluslararası alanda örnek gösterilebilecek, sürekli gelişim içerisinde bir dizi uygulamanın, bilgilendirme, eğitim, değerlendirme, paylaşma, hızlı müdahale ve destek sağlama olarak özetlenebilecek çalışmaların Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin bireysel veya askerlikle ilgili olası risklerini önemli ölçüde azalttığı görülmektedir.

      Türk Silahlı Kuvvetleri Koruyucu Ruh Sağlığı Sempozyumu, bu alanda yapılan çalışmaların gözden geçirileceği, bilgi paylaşımı ve eğitimin sağlanacağı, araştırmaların sunulacağı bilimsel toplantı olarak 06-08 Mayıs 2009 tarihlerinde, GATA Şehit Tbp.Ütğm. Halil AKÇİÇEK Salonunda (Ankara) düzenlenecektir.

      Sempozyumda, önceki toplantılardan alınan geri bildirimler gözönünde bulundurularak konu ile ilgili faaliyetlerin sunum ve tartışılması yanısıra bilimsel çalışmaların sunulduğu konferans ve paneller yer alacaktır.

      Sempozyuma konu ile ilgili TSK personeli dinleyici, konuşmacı olarak veya serbest bildiri ile katılabileceklerdir.

      Sempozyumun üçüncü günü aile hekimlerinin ve pratisyen tabiplerin katılabileceği “Acil Psikiyatri Kursu” düzenlenecektir. 

     Katılımcıların konaklama ve sempozyum merkezine ulaşımları bağlı oldukları kuvvet komutanlıkları tararfından planlanacaktır.

Sempozyuma psikiyatri uzmanları, aile hekimliği uzmanları, pratisyen kıta ve kurum tabipleri, psikolog/psikolojik danışmanlar, birliklerin emniyet ve kaza önleme subaylarının öncelikli olarak katılması beklenmektedir.


Tanıtım Sempozyum Programı
Sempozyum Kurulları Acil Psikiyatri Kursu Programı
Bildiri Gönderme Koşulları İletişim Bilgileri

 

Bu haber toplam 4992 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.