1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Terapilerden Çıkan Sözlerden Albüm Yaptılar

Terapilerden Çıkan Sözlerden Albüm Yaptılar

İkisi psikiyatrist doktor, dört kişiden oluşan Korteks grubu 'Gitmeli' albümüyle adından söz ettiriyor

A+A-

Korteks’in iki doktor üyesinin yolu bundan tam 23 yıl önce İzmir’de tıp fakültesi öğrencisiyken kesişmiş. Grubun solisti Dr. Alp Karaosmanoğlu ve Prof. Dr. Ümit Tural da psikiyatrist. Tural Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışıyor.

‘Gitmeli’, grubun ilk profesyonel albümü. İstanbul’un gözde kulüplerinde seyirci ile buluşan Korteks, şimdiye kadar Hayal Kahvesi, Shaft ve Mask’ta peşpeşe konserler verdi.

BEYİN KABUĞU!

İlginç grubun her şarkısının birde öyküsü var. Bazı şarkılar psikiyatrist doktorların bizzat deneyimlediği terapi seansları sonrası çıkmış. Müzisyenlerin günlük yaşamları ve deneyimleri sözlere yansımış. Albüm için de titiz bir çalışma yapıp, yıllar boyu oluşturdukları şarkılardan sekizini seçerek ‘Gitmeli’yi hazırlamışlar.

Korteks’in kelime anlamı grubun iki doktorunun meslekleriyle ilgili. ‘Beyin kabuğu’ anlamına gelen Korteks, beynin en gelişmiş tabakası. Düşünce ve duyguları üreten, insan davranışlarını yöneten bölüm. Korteks duygusal merkezlerin gönderdiği sinyalleri de denetliyor.

Haber Türk

Bu haber toplam 5511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.