1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sosyal Yardım Hattının Telefon Numarası

Sosyal Yardım Hattının Telefon Numarası

Yoksul vatandaşlarımıza en yakın noktada ve insan odaklı bir anlayışla hizmet sunabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü “Alo Sosyal Yardım Hattı”nın numarası...

A+A-

Yoksul vatandaşlarımıza en yakın noktada ve insan odaklı bir anlayışla hizmet sunabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanan Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü “Alo 144 Sosyal Yardım Hattı”nı 27.10.2009 tarihinde vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. 

Sabit hatlardan 144 tuşlandığında ücretsiz olarak aranabilen Alo Sosyal Yardım Hattı ile sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza profesyonel iletişim desteği sağlanmaktadır. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, bu kapsamda 10 kişiden oluşan bir Çağrı Merkezi kurmuş; Şubat 2010’dan itibaren hattın çağrı yoğunluğunun artması sebebiyle bu sayıyı 20 kişiye, Nisan 2011 tarihinden itibaren ise 30 kişiye çıkarmıştır.

Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlarımız sadece 144’ü tuşlayarak ücretsiz bir şekilde SYGM’ye ulaşmakta ve karşılarında çağrı destek personelimizi bulmaktadırlar. Çağrı destek personelimiz vatandaşımızın talebini dinledikten sonra gerekli bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Şayet iletilen talep mahalli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ilgilendiriyorsa, çağrı destek personelimiz vatandaşımızı doğrudan ilgili SYD Vakfına IP sistem (SYGM ve SYD Vakıfları arasında kurulmuş bulunan ücretsiz network ağı) üzerinden aktarmaktadır. 

Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlarımızın; sosyal yardımlar ve proje destekleri konusunda ilk ağızdan profesyonel bir şekilde bilgilendirilmesi ve taleplerinin durumu hakkında bilgi alması sağlanmaktadır. 

Alo Sosyal Yardım Hattının hizmete girmesiyle birlikte, SYGM’nin yürütmüş olduğu yardım ve proje uygulamaları konusunda vatandaşlardan gelen soru, şikayet ve öneriler değerlendirilerek tıkanan noktalar tespit edilmekte ve sorunlara müdahale edilmektedir. 

Vatandaşımızın hizmetine sunulduğu tarihten itibaren Alo Sosyal Yardım Hattı’na günde ortalama 4000 adet çağrı gelmektedir. Çağrı sayıları Genel Müdürlüğümüzün faaliyet dönemlerine göre günlük 6000’e kadar çıkmaktadır.
Bu haber toplam 4804 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.