1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Sonbahar Dönemi 2016 ALES Başvuruları Bugün Başladı!

Sonbahar Dönemi 2016 ALES Başvuruları Bugün Başladı!

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan duyuruyla beraber 2016 ALES sonbahar dönemi başvurularının başladığı bilgisi verildi.

A+A-

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan duyuruyla beraber 2016 ALES ( Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi başvurularının başladığı bilgisi verildi. Binlerce adayın merakla beklediği başvurularıyla alakalı yayınlanan duyuruya göre adaylar ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden ALES 2016 başvuru kılavuzuna ulaşabilecek.

Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi başvurularının başlamasıyla beraber binlerce aday ÖSYM’nin web sitesine akın etti. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanmak isteyenlerin zorunlu olarak girmesi gereken sınav 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALES BAŞVURULARI 2016 NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM tarafıdnan yayınlanan duyuruya göre 10 Ekim 2016 tarihine kadar alınacak olan 2016 ALES başvuruları online sistem üzerinden gerçekleştirilecek. AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden gerçekleştirilecek olan başvurularda, adaylar T.C. kimlik no ve şifreleriyle başvuru yapabilecekler. Ardından sınav bedeli olan 80 TL’nin (Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık) belirlenen bankalara yatırılması sonrasında başvuru işlemi tamamlanacaktır. 

Kaynak:http://sumerhaber.com

Bu haber toplam 6806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.