1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Şizofren genç şiir kitabı çıkardı

Şizofren genç şiir kitabı çıkardı

Üç yıl önce şizofreni hastalığı geçiren Gaziantepli İbrahim Akmelek, şiirlerini bir kitapta topladı.

A+A-

Şizofreni hastası ikinci şiir kitabına imza attı

Üç yıl önce şizofreni hastalığı geçiren Gaziantepli İbrahim Akmelek, şiirlerini bir kitapta topladı. Genç adam, birinci kitabının ardından boş durmadı, ikinci kitabını da şiir severlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği üyesi Akmelek, 3 yıldır hastalıkla uğraşıyor. 21 yaşındaki genç şair, aşık olduğunu ve sevdiği kişinin kendisini bir türlü kabullenmemesinin, kendisini şiire yönlendirdiğini dile getirdi.

Ailesinin desteğiyle ayakta kalmayı başardığını belirten Akmelek, geçen yıl 'Mürekkep Bitti' isimli ilk şiir kitabını çıkararak, kamuoyunda takdir toplamıştı. Akmelek, şimdi ikinci kitabının da müjdesini verdi. Kitabı için gerekli desteği bulamadığını belirten genç şair, yetkililerden yardım istedi. Şiir yazmayı çok sevdiğini söyleyen Akmelek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu hastalığa yakalanmamda en büyük neden aşık olmamdı. Sevdiğim biri vardı. Beni hep reddetti. Ben de bunu gururuma yediremiyordum. Kendimi boş bir insan gibi hissederdim. Sonra bu hastalığa yakalandım. Hastalıktan dolayı çok zorluk çektim. Ama annemin desteğiyle kendimi şiir yazmaya verdim. Ayakta kalmayı başardım. Ben diğer hastalara örnek olmak için bu şiir kitabını çıkardım. Aşk içerikli şiirlerin yer aldığı kitabım benim gibi hastalığa yakalanan arkadaşlara örnek olsun istedim. Şiir yazmaya devam ediyorum ve iki ay sonra ikinci kitabım çıkacak. Kendi imkanlarımla bu kitabı çıkardım. Bence şizofreni hastaları için en büyük sorumluluk ailelerine düşüyor. Aileler sevgi ve şefkat gösterdiği sürece bu hastalıktan kurtulurlar."

Bu haber toplam 4851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.