1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK FİLM

  3. Sığınak (Take Shelter) Film Fragmanı

Sığınak (Take Shelter) Film Fragmanı

Yönetmen Nichols, karısı Samantha ve altı yaşındaki işitme engelli kızı Hannah'yla birlikte Ohio'nun küçük bir kasabasında yaşayan Curtis LaForhce'nin hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Film 16 Mart'ta vizyona giriyor...

A+A-
Jeff Nichols'ın yazıp yönettiği Sığınak (Take Shelter), 2011 Cannes Film Festivali'nde "Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü"nü almıştı.

Filmin başrollerini Michael Shannon ve Jessica Chastain paylaşıyor.

"Curtis LaForche, Ohio da küçük bir kasabada sevgili eşi Samantha ve 6 yaşındaki işitme engelli kızı Hannah ile mutlu bir hayat sürmektedir. Hannah nın sağlık ve özel eğitim masraflarını karşılamak için sınırlı gelirleri vardır. Fakat bir gün Curtis, yaklaşan bir fırtınaya dair korkunç kabuslar görmeye başlar. Gördüklerini kendisine saklar ama ailesini de yaklaşan bu fırtınadan korumak için evlerinin arka bahçesine bir sığınak inşa etmeye karar verir..."

Kaybedecek birşeyleri olan insanların duydukları kaygı duygusunu anlatmak üzere yola çıkan yönetmen Nichols, karısı Samantha ve altı yaşındaki işitme engelli kızı Hannah'yla birlikte Ohio'nun küçük bir kasabasında yaşayan Curtis LaForhce'nin hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Maddi sıkıntılara rağmen mutlu bir yaşam süren Curtis'in hayatı, görmeye başladığı kabuslarla değişir. Ruh sağlığı bozulmaya başlayan Curtis, ailesini korumak için arka bahçede bir sığınak hazırlamaya başlar. Yaklaşan tehlikenin gerçek bir kasırga mı, yoksa ruh sağlığı bozulan Curtis mi olduğu ise soru işaretidir.

 

Yönetmen:Jeff Nichols
Ülke: ABD
Tür: Dram | Gerilim
Vizyon Tarihi:16 Mart 2012 (Türkiye)
Süre: 120 dakika
Dil:İngilizce
Senaryo:Jeff Nichols
Müzik:David Wingo
Görüntü Yönetmeni:Adam Stone
Yapımcılar:Tyler Davidson | Sarah Green | Brian Kavanaugh-Jones | tümü »
Firma: Grove Hill Productions | Hydraulx | Strange Matter Films
Ödüller:27 ödül ve 14 adaylık
Çekim Yeri:Elyria, Ohio, USA
İzleyecek / İzleyen:74 Kişi  / 142 Kişi 
Bütçe:$1,000,000
Bu haber toplam 8605 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.