1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Sigara lobisine psikiyatr tepkisi

Sigara lobisine psikiyatr tepkisi

Ankara Numune Hastanesi ikinci psikiyatri Klinik Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz CHP'nin Sigara yasağını erteleme talebine tepki gösterdi.

A+A-

Ankara Numune Hastanesi ikinci psikiyatri Klinik Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz CHP'nin Sigara yasağını erteleme talebini doğru bulmadığını, sigara yasağı yasasını sonuna kadar desteklediğini belirterek ''Bir hekim ve bir anne olarak bu yasağı delmemeliyiz ve sonuna kadar desteklemeliyiz.Buna alışacağız ve uyacağız. Lütfen sigara yasağını politik malzeme yapmayalım. sonuna kadar destekleyelim. Amaç 10 yıl sonra sigaraya hiç yeni başlayan gencimizin olmaması''dedi.

'Haksız rekabet olur'
TV8'de canlı yayınlanan Erkan Tan ile Başkent'ten programına konuk olan Dilbaz şunları söyledi: '' Sigara yasası ile ilgili İspanya yasasını örnek verenler büyük hata içindeler. İspanya yasası sağlıkçılar açısından dünyanın en yanlış örneği kabul ediliyor. Türkiye'de sigara içme oranı yüzde 35.Bu ciddi bir rakam. Sgara içilen ve içilmeyen restauranlar diye ayırt edilirse bu haksız rekabete yol açar. Sigara içme oranı yüzde 10un altına düşerse bu uygulanabilir. Ama şimdi biz buna hazır değiliz.''

Mutluluk reçetesi
Programda mutlu olmanın yollarına da değinen Doç. Dr. Nesrin Dilbaz ''Acı olmazsa , tatlının değerini bilmezdik. Mutlu olmak kişinin kendisiyle ilgili. Nasıl ki sürekli tok kalmak mümkün değilse sürekli mutu olmakta mümkün değil. Mutsuzluğu ortadan kaldırmak çok mümkün olmayabilir ama önemli olan bununla mücadele etmek ve herşeye rağmen ayakta kalabilmektir''diye belirtti.

''İletişim kurmayı bilmiyoruz''
Ebevynlerin çocuklarla çoğu zaman iletişim kuramadıklarını söyleyen Dilbaz ''İletişim kurmayı bilmiyoruz.Biz iletişimi çocuklarımızın karşısına geçip 'bizim zamanımızdayken...' diye başlayan cümlelerle saatlerce konuşmak zannediyoruz. Ama iletişim 'dinlemek' demektir. Onları önce dinleyip,sonra da anlamak gerekir''dedi.

'Arkadaş olmayın arkadaşlık ilişkisi kurun'
İyi anne ve iyi baba olmanın çocuğun her istediğini yapmak olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Nesrin Dilbaz ''Çocuklarla arkadaş olmayın,arkadaşlık ilişkisi kurun sadece. Çocuğun çok arkadaşı var ama sadece birer tane anne ve babası var. Çocuğumuza kral ve kraliçe gibi davranıp her istediğini yaparsak gerçek yaşama döndüğünde mutlu olamaz''diye konuştu.


'Gençler geleceğe umutla bakamıyor'
Ülkemizde yıllardır aynı problemlerin yaşandığını belirten Dilbaz 'Bütün bu problemlere rağmen biz ülke olarak hep ayakta kaldık. Ama insanlar geleceğe güvenle bakamıyor. Yıllarca iyi eğitim almış,üniversite bitirmiş bir genci işsiz bırakıyorsak,biz onun umudunu yok ediyoruz. Bu yüzden gençler geleceğe umutla bakamıyor'' şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.