1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. SBS'nin Avantajları ve Dezavantajları

SBS'nin Avantajları ve Dezavantajları

SBS’nin avantajları çok, ama dezavantajı da var. Dezavantaj da şu. Çok erken dönemde öğrencileri büyük bir yarışa sokuyoruz

A+A-


AKŞAM - Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız eğitimcilerden Birey Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İshak Yıldız, “SBS’nin avantajları çok, ama dezavantajı da var. Dezavantaj da şu. Çok erken dönemde öğrencileri büyük bir yarışa sokuyoruz. Soruların içeriği bunu gösteriyor. Sorularda bilgi de var, bilgiyi yorumlayabilme de var. Ama erken dönemde yorumlama zordur” dedi.

Her eğitim modelinde olduğu gibi, SBS’de de öğretmenlerin önemli olduğunu belirten Yıldız, “Bu tip sorulara öğretmenlerimiz ne kadar hazırlar onu da irdelemek gerekir. Çünkü işin içine yorum girince, öğretmenlere büyük iş düşüyor, büyük performans göstermeleri gerekiyor. Eski alışkanlıkları ile devam ederlerse, çocuklar yanlış yönlendirilmiş olur”şeklinde konuştu.

YABANCI DİL ZORLAR

Bu arada Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) de yaptığı değerlendirmede, soruların kolay olduğunu bildirdi. TÖDER’den yapılan açıklamada, yabancı dil soru köklerinin Türkçe olarak sorulduğu, ancak yabancı dilin kendi kendine öğrenilemeyeceği belirtilerek, öğrencilerin zorlanacağı ifade edildi. TÖDER açıklamasında coğrafya sorularının zor, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının seçmeli olduğu, sorularda yaş grubuna uygun bir yapı kullanıldığı ifade edildi.

Öte yandan bazı eğitim uzmanları ise, Haziran 2008’de ilki yapılacak gerçek SBS’nin denemesi kadar kolay olmayacağını öne sürdüler. Uzmanlar, “Öğrenciler rehavete kapılmasınlar. SBS’de sorular daha zor olacak” dediler.

Bu haber toplam 7111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum