Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Sempozyumu Başladı
U.Ü Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, son yıllarda sanatla terapi uygulamasının arttığını belirterek, "Sadece hastalıklarda değil, yalnızlık hissi yaşayanlardan, doğum öncesi hazırlıklarına kadar pek çok alanda bu terapinin faydalarını görüyoruz" dedi.
Ördekli Kültür Merkezi'nde başlayan ve yarın sona erecek olan 1'inci Ulusal Sanatla Terapi ve Yaratıcılık Sempozyumu, 4 yıl süren sanatla terapi eğitimini tamamlayan 15 öğrencinin hazırladıkları sunumlarla başladı. İlk sunumda, sanatla terapi eğitimi tamamlayan öğrencilerden oluşan 4 kişilik grup, hazırladıkları Türk Sanat Müziği eserlerini, salonda bulunan dinleyicilere hem çalıp, hem de seslendirdiler.
Müzik, resim, dans, tiyatro, edebiyat, heykel ve seramik dallarından yararlanılarak yapılan terapilerle büyük başarılar elde edildiğine dikkat çeken U.Ü Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı "Sanatla terapi, ruh hastalıklarının tedavisinin yanı sıra, terör, doğal afet, iç göç ve akraba evliliği gibi ülkemizde ruh sağlığı açısından risk oluşturan grupların, koruyucu ruh sağlığı tedavisinde de kullanılabilecek çok önemli bir yöntem" diye konuştu.
Sanatla terapinin ruhsal hastalıkların yanı sıra günlük yaşamda da büyük kolaylıklar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Kırlı, "Sanatla terapi sadece hastalıklarda değil, yalnız hissi yaşayanlardan, sosyal ilişkileri zayıf olan kişilere, doğum öncesi hazırlıktan, kanser hastalarının motivasyonuna kadar her alanda kullanılan ve başarılı olan uygulamadır" diye konuştu.
Sanatla terapi eğitimlerinin teorik bölümünün akademisyenler tarafından verildiğini anlatan Kırlı, pratik bölümünde ise Burhan Şeşen, Durul Gence, Ayla Algan, Vedat Sakman, Hakan Pişkin gibi sanatçılardan destek aldıklarını da sözlerine ekledi. (Doğan Haber Ajansı)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.