1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Rusya’da yılda 24 bin kişi intihar ediyor

Rusya’da yılda 24 bin kişi intihar ediyor

Rusya’da yılda 24 bin kişinin intihar ettiği ortaya çıktı. İntihar edenlerin üçte birinin de uyuşturucu kullandıktan sonra intihar ettiği belirtiliyor.

A+A-

Rusya Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, uyuşturucuyla ilgili yaşanan sorunlara değindi. İvanov, “Rusya’da her yıl 24 bin kişi intihar ediyor. Kıyaslama açısından 12 bin kişi de şiddet olaylarından dolayı hayatını kaybediyor. İntihar sayısı iki misli daha fazla ve bu vakaların üçte biri uyuşturucu kullanımından kaynaklanıyor” dedi.

İntihar edenler “hafif uyuşturucu” kullandı

Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı  İvanov, kamuoyunda “hafif içerikli uyuşturucu maddeleri yasallaştırılmalı” söylentilere de karşı çıkarak, “Uyuşturucu etkisiyle intihar eden kişilerin hepsinin “hafif uyuşturucu” olarak adlandırılan maddeler kullandığı ortaya çıktı. Bu kişilerin beyninde tam kaos oluşuyor. Dolayısıyla “hafif içerikli uyuşturucu maddeleri yasallaştıralım” söylentilerinin önünü kesmek lazım. Çünkü bu maddeleri kullanan kişilerde psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor: Depresyon, şifozren ve başka” diye konuştu.

İvanov, her yıl Rusya’da 100 binden fazla uyuşturucu bağımlısının öldüğünü kaydederek, “Hepsi de 30 yaşlarına kadar” dedi.

Fuad Seferov, Moskova, Cihan

Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.