Rehber öğretmenlere çok iş düşüyor

Rehber öğretmenlere çok iş düşüyor
DR. SERDAR ALPARSLAN- PSK. YASEMİN KALKAVAN'a göre Hiperaktif çocukların eğitim başarıları konusunda Rehber Öğretmenlere çok önemli işler düşmektedir.

DR. SERDAR ALPARSLAN- PSK. YASEMİN KALKAVAN / BUGÜN

Rehberlik ve araştırma merkezlerine ulaşan hiperaktif öğrencilerle yapılan çalışmalarda, eğer öğretmen doğruları yakalayabilmişse sınıfta ciddi bir sorun yaşanmamakta ve çocuğun gelecekte çok başarılı bir öğrenci olması avantajı da yakalanmış olmaktadır.

Rehberlik ve araştırma merkezlerine hiperaktif öğrencilerle ilgili çok iş düşüyor. Çocuğun eğitiminde özellikle ilk başlarda rehber öğretmen, rehberlik araştırma merkezi ve veli ile devamlı ve sıklıkla temas içinde olmakta önemli yararlar görülecektir. Gerçek anlamda sevmeyi ve yardım almayı başardığımız zaman, bunların eğitiminin çok da zor olmadığını göreceksiniz.

Dikkat eksikliği sendromu okul hayatını nasıl etkiler?

Dikkat eksikliği sendromu ya da dikkat eksikliği, hiperaktivite Sendromu olan çocuklar, gerekli ve yeterli tedavi görmezlerse, sınıfta kalma, okuldan ayrılma, okulda başarısızlık, sosyal ve duygusal uyumsuzluk gösterme olasılıkları diğer çocuklara oranla daha fazladır. Yetişkinliğe erişmenin en önemli iki alanında - okul başarısında ve sosyal ilişkilerde- DES ve DEHS olan çocuklar yaşıtlarına göre başarısız olmaya daha açıktırlar. DEH ve DEHS olan çocuklar "öğrenemez" olduklarından değil ancak okul başarısı için gerekli olan organizasyon yeteneğinden yoksun, aşırı hareketli, dikkatini toplayamayan ve dikkati kolayca dağılmaya müsait çocuklar olduklarından okul başarısı için mutlaka bir uzman tarafından tedavi edilmelidirler.

Ortaokul dönemi

Tam yeniyetmelik çağı başlamış; kanlar fıkır fıkır kaynar, kafalar iyice karışmışken, her sabah bir otobüs dolusu çocuk ortaokula gider. Her öğrencinin, başının üstünde ihtar alma korkusu Demokles'in kılıcı gibi sallanırken, yeni derse hazırlanmak için ortalama üç dakikası vardır; kaybettiği öğle yemeğini bulmak içinse 20 dakikası...Sonuçta, çocuklar neredeyse kendilerinden daha ağır çantaları omuzlarında, her yere zamanında ulaşmak ve her dersin gereklerini yerine getirmek stresi içinde o yandan bu yana koştururlar.

Bu haber toplam 4236 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum