Psikolojiye İlgi Duyanların Mutlaka Okuması Gereken 7 Psikoloji Kitabı

Psikolojiye İlgi Duyanların Mutlaka Okuması Gereken 7 Psikoloji Kitabı
Psikoloji biliminin değeri modern toplumda gün geçtikçe artıyor. Artık bilimin her alanında, teknolojinin her alanında, her türlü meslek grubunda psikoloji de önemli bir yer tutuyor.

Hal böyle olunca insanların psikoloji konusunda daha fazla eğitim alması, toplum için oldukça önemli. Psikoloji konusunda ne kadar bilinçlenilirse, insan ilişkileri daha da geliştirilebilir.

Günümüzde psikoloji ile ilgili bilgi edinilebilecek pek çok kaynak bulunuyor. Bazı kaynaklar yalan bilgiler saçsa da, bazı kaynaklar altın değerinde bilgiler barındırıyor.

İşte psikoloji konusunda muhteşem bilgiler elde etmenizi sağlayacak bazı kitaplar:

1. Sigmund Freud - Bilinçaltı

Sigmund Freud'un hastalarıyla yaptığı çalışmalara ve elde ettiği sonuçlara yer verilen kitap, son derece önemli bilgiler içeriyor.

2. Aldous Huxley - Algı Kapıları

Huxley bu kült kitabında insan algılarının boyutlarını, görsel algıyı olağanüstü biçimde açan meskalin üzerinde özellikle durarak, onu bizzat kullanarak inceliyor.

3. M. E. Thomas - Bir Sosyopatın İtirafları

Bir Sosyopatın İtirafları, sizi bir sosyopatın zihninde yolculuğa çıkararak onun hayata dair tüm düşünce akışını yakından izlemenizi sağlayacak, size “normal” kavramının ne olduğunu sorgulatacak bir kitap.

4. Karen Horney - Çağımızın Nevrotik Kişiliği

Bu kitabında nevrotik bireyi modern kültürün “üvey evladı” olarak tanımlayan Horney, nevrozların temelinde yatan kaygının, toplumsal ilişkilere ve her insanın iç dünyasına egemen olan çatışmalardan kaynaklandığını ortaya koyuyor.


kutuphane.2jpg-1.jpg


5. Michel Foucault - Deliliğin Tarihi

Michel Foucault, Deliliğin Tarihi ’nde, deliliğin gündelik yaşamın bir parçası sayıldığı, kaçıklarla çılgınların sokaklarda ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları Orta Çağ ’dan, tehlikeli sayılmaya başladıkları, tımarhanelere kapatıldıkları, öteki insanlarla aralarına ilk kez duvarların çekildiği 18. yüzyıla kadar, Batı ’da deliliğin arkeolojisini irdeliyor.

6. Rollo May - Kendini Arayan İnsan

Rollo May, bu kitapta şu çok önemli soruyu soruyor: "Acaba gözden kaçırdığımız önemli bir rehber ve güç kaynağı var mı?" Ne geçmiş ne de gelecek açısından hiçbir şeyin kesin olmadığı bir dönemde içsel bütünlük nasıl sağlanabilir?

7. Sigmund Freud - Uygarlığın Huzursuzluğu

Freud'un psikanalizin bulgularının sosyal hayat için ne anlama geldiğini dile getirdiği bu eseri, Uygarlığın Huzursuzluğu yirminci yüzyıl boyunca birçok düşünürü etkilemiş, birçoklarına ilham vermiş ve kendisiyle hesaplaşmak zorunda bırakmıştır.

Kaynak:www.gazeteyeniyuzyil.com

Bu haber toplam 3810 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.