Psikolojik Gerilimin Yeni Üstadı 'Wulf Dorn'

Psikolojik Gerilimin Yeni Üstadı 'Wulf Dorn'
Ebru Yenicevardarlı, Radikal Blog'taki köşesinde 20 Nisan 1969 doğumlu Alman gerilim yazarı Wulf Dorn'u konu alan bir yazı hazırladı. Söz konusu yazının ayrıntıları şöyle:

20 Nisan 1969 doğumlu Alman, gerilim yazarı.
 
Wulf Dorn,
Eğitimli bir endüstriyel işçi ve yabancı dil muhabirinin yanı sıra 1994 yılında bir psikiyatri kliniğinin rehabilitasyon bölümünde hastalara destek vermiştir. Dorn,  yirmi yıl çalıştığı bu klinikten sonra ruh sağlığı hizmetleri araştırmalarında üç yıl boyunca çalışan ve mesleki rehabilitasyon konusunda AB çapında araştırma projesine katılmıştır. İnsan kaderlerini ve psişik fenomenlerini öykülerine yansıtan yazar şuanda Ulm yakınlarında eşi ve kedileri ile birlikte yaşamını sürdürmektedir.
 
Türkçeye çevirilen eserleri (2014)
 
ŞİZOFREN
 
'- Ne kadar zaman geçtiği önemli değil. Ne kadar değiştiğin önemli değil. Sessizlik seni çıldırtmaya devam edecek. Ve dehşetin pençesini hissedeceksin.'
 
Psikiyatr Jan Forstner başarısız bir evlilikten ve işini kaybettikten sonra doğduğu yer olan Kahlenberg'e geri döner. Yirmi üç yıl önce, küçük kardeşi iz bırakmadan ortadan olmuş, hemen ardından babası bir araba kazasında ölmüştür. Kardeşinin başına gelenlerle ilgili belirsizlik ve babasının korkunç kaybı Jan'ın ruhsal durumunu belirler ve onu rahat bırakmaz.
Kabuslarını geride bırakmayı ve tekrar yaşamaya başlamayı istiyordur ama klinikteki bir hasta intihar edince, Jan kendisini yirmi üç yıldır gizli kalmış korkunç sırrı açığa çıkaracak olan soruşturmanın içinde bulur.
 
Bu kitaba kitabevinde çalışırken, müşterilerin kitaba olan yoğun ilgisi ile yöneldim.
Açıkçası, ' Gerilim' adı altında yayınlanan birçok komedi türünün yüzünden beklentim yoktu.
Ancak kitabın ilk sayfasını açtığımda, son sayfasına kadar soluk kesen sürükleyici bir anlatım ile karşılaştım. Dorn, her sahneyi okuyucunun gözleri önüne serecek bir biçimde betimleyerek merak duygusunu ön plandan çekmemiş ve her defasında sizi ' ? Şimdi ne olacak?' sorusu ile karşı karşıya bırakmaya devam etmiş. Öyle ki kitap kurgulanmamış aksine kurgulamanız için yazılmış bir eser gibi.
 
Her sayfada bir önceki sayfanın soruları ile boğuşmanıza sebep olan yazar, psikolojik açıdan sizi kendi cevaplarınız ile ilk önce baş başa bırakıyor. 
 
'- Siz olağandan uzaklaştıkça olağanüstü bir gerçeği karşınıza çıkarıyor.'
 
PSİKİYATRİ 
 
'-Kimseye inanma, Kendine bile güvenme, Gerçeği arama, Gerçek seni bulacak.' 
 
O GELDİĞİNDE, BENİ KORUYACAĞINA SÖZ VER!
 
Şiddet mağduru bir kadın hasta, psikiyatrisi Ellen Roth'un kâbusu haline gelir: Kara Adam tarafından izlendiğini iddia eden hasta, gizemli biçimde, iz bırakmadan ortadan kaybolur. Şimdi kendi hayatını da hastasınınkini de tehlikeye atan korkunç bir oyunun ortasındaki Dr Ellen Roth için hiç kimseye güvenemediği umutsuz bir savaş başlamıştır. Şeytani bir yapbozun parçalarını bir araya getirmeye çalışmaktan başka çaresi kalmayan genç psikiyatr, korku, şiddet ve paranoyadan oluşan bu labirentte çıkış yolunu bulabilecek midir?
 
' -Kitabı elinizden bıraktığınız andan itibaren, hayattan soyutlandığınızı hissetmeye başlıyorsanız artık sizde Dorn'un karakterisiniz.' dedirten bir psikolojik eser.'

Kaynak:Aktüel Psikoloji

Bu haber toplam 11924 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.